Arcadis helpt Groninger versterkingsoperatie met duurzame faunabescherming

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/01/2021 10:36
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, helpt Nationaal Coördinator Groningen (NCG) met vraagstukken rondom de Wet Natuurbescherming bij de versterking van gebouwen in de provincie Groningen. Het gaat om een raamcontract met een looptijd van zeven jaar en een contractwaarde van maximaal 7 miljoen euro. Dat maakte Arcadis dinsdag bekend.

De Wet Natuurbescherming geeft aan dat de versterkingswerkzaamheden van NCG de leefgebieden van beschermde dieren niet mogen verstoren. Arcadis ontwikkelde voor dit soort vraagstukken het ‘soortmanagementplan’ om op een gestructureerde wijze om te gaan met de Wet Natuurbescherming. Met de door Arcadis uitgewerkte vernieuwende aanpak organiseert de NCG versterkingswerkzaamheden die van invloed zijn op beschermde dieren. Deze werkwijze is aantoonbaar sneller, eenvoudiger, goedkoper én natuurvriendelijk. Met het soortmanagementplan kun je een generieke ontheffing van de Wet Natuurbescherming krijgen. Daarin staat een beschrijving hoe tijdens de versterking ecologische meerwaarde wordt gecreëerd. Tijdens de uitvoering is er oog voor maatwerk, want geen gebouw is hetzelfde en dat geldt natuurlijk ook voor dieren.

‘Ik ben heel trots op deze opdracht, die we via een Europese aanbesteding hebben gewonnen’, stelt Marc Raessen, binnen Arcadis verantwoordelijk voor Milieu. ‘Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je gestructureerd omgaat met natuur in combinatie met (ver)bouw. Een renovatie kan bijvoorbeeld effect hebben op verblijfplaatsen van dieren. Door dit tijdig en op gebiedsniveau te mitigeren, komen de populaties niet onder druk te staan.’Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL