19 september: Schiphol viert 90 jaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/09/2006 17:01
Schiphol, 18 september 2006
Op 19 september 1916 landde het eerste vliegtuig op Schiphol. Nu, 90 jaar later, passeren ruim 44 miljoen passagiers en zo'n 1.449.000 ton aan vracht diezelfde plek. Schiphol is de oudste, nog op dezelfde plaats gelegen internationale luchthaven ter wereld.

Morgen19 september 2006 verschijnt ter gelegenheid van deze bijzondere 90ste verjaardag het boek 'Non-stop Schiphol' van Erik Derogée, een van de operationele managers van Amsterdam Airport Schiphol. Een operationeel manager is verantwoordelijk voor de orde en veiligheid op het luchthaventerrein. Derogée beschrijft in zijn boek het proces tussen de landing en het vertrek van een vliegtuig, en geeft een kijkje achter de schermen. Hij sprak daarvoor met tientallen medewerkers en directies van bedrijven op de luchthaven. Daarnaast putte hij uit zijn twintig jaar werkervaring op Schiphol. 'Non-stop Schiphol' is verkrijgbaar via de boekhandel.

In het kader van de 90ste verjaardag speelt het Koninklijk Concertgebouworkest op 14 oktober samen met violiste Janine Jansen speciaal voor de buren van Schiphol. Gratis kaarten zijn daarvoor beschikbaar gesteld via een coupon in Schipholland. Op diezelfde dag wordt een beeld van de grondlegger van de luchthaven, Jan Dellaert, onthuld. Van 1920 tot 1960 was hij werkzaam als havenmeester en directeur bij de luchthaven.

Noot voor de redactie
In de bijlage treft u historische foto's aan in lage resolutie. Foto's in hoge resolutie kunt u opvragen bij persvoorlichting tel: 020-6012673.
Meer informatie over het 90 jarig bestaan van Schiphol zie vanaf 19 september: www.schiphol.nl/90jaar


pdf-versie persbericht

Een motor wordt ingeladen. Schiphol, jaren twintig vorige eeuw.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL