Vliegt KLM bestuur morgen de bocht uit?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/04/2004 06:55
Morgen is de Algemene Vergadering van de KLM te Amstelveen en daar zal het "fusie bod" van Air France, voor elk 10 aandelen KLM wordt 11 aandelen Air France alsmede 10 warrants Air France worden besproken en gestemd. De koers van KLM is nu ca. 16-17 en Air France 14-15 en het bod loopt tot en met 3 mei 2004 11.00 uur Nederlandse tijd.
Wij vermoeden dat het bestuur van de KLM het stuur niet recht zal weten te houden en de "bocht" uitgaan.
Ook zullen wij vragen stellen over het "weggeven van de KLM", aan de Fransen.
Dan zegt het bestuur, de beurskoers hebben wij als "leidraad" genomen en die was het onderhandelingspunt!
Zullen zij hun eigen beloningen gekoppeld aan de beurskoers, na het deal met Air France, ook zo zien? Wij nemen aan van niet, want alles is al vastgelegd, bonussen etc.
Hoe lopen de opties van het bestuur af? Deze hebben haast allemaal een uitoefeningsprijs van in de 30 euro (out of the money) en de 2001 is 23,45 en de 2002 zit in het geld t.w. EUR 14,69 uitoefenbaar in 2007. Nu, daar zullen ook wel "kunstgrepen" op worden uitgeoefend!
Daar gaan onze vragen over en ook over het eigenvermogen per aandeel, die was in 1998/99 EUR 41,38, in 1999/00 EUR 42,37, in 2000/01 EUR 43,93, in 2001/02 EUR 42,61 en in 2002/03 EUR 32,91. De daling van het laatste jaar was de betaling van EUR 250 tot 300 miljoen aan Alitalia als boete, waar niemand een betaling had verwacht door KLM en de boete was op de goedbetaalde "adviseurs" niet te verhalen, werd er op onze vraag geantwoordt op de laatste AVA van KLM.

Op 28 mei 1999 ontving KLM voor de verkoop van 10.639.200 aandelen Galileo NGL 965 miljoen en daarna is een soort terug koop van aandelen KLM geweest als compensatie voor dat geld.
Hier het voorstel van de KLM; De voorgestelde uitkering zal niet zijn onderworpen aan heffing van Nederlandse inkomsten- en dividendbelasting. Dit is mogelijk door de structuur van de transactie, waarbij (1) een gedeelte van de agioreserve zal worden omgezet in nominaal aandelenkapitaal, (2) het aldus aangepaste nominale aandelenkapitaal zal worden verminderd met terugbetaling van een bedrag in contanten van eur 7,10 of circa ƒ 15,65 per gewoon aandeel, en (3) elke vier aandelen zullen worden omgewisseld in drie aandelen. Dus je raakte ca.25% van je stukken kwijt tegen een koers van ca. 27-28 euro.
Dat was even "andere" taal, als het zakcentje wat nu geboden wordt door Air France en geaccepteerd door het KLM Bestuur.
Ja, maar wij (KLM) maken verlies, is afgelopen week bijgesteld door KLM naar winst. Maar ook dat is niet helemaal waar. De 11 september heeft het een en ander te werk gesteld, de "vliegrust" lijkt terug te komen, lees de winst ook bij de vliegmijen. KLM bevestigde dat de afgelopen week en dan wordt de beurskoers als Leidraad genomen.

Wij van XEA zullen met de andere aanwezigen de Top van de KLM morgen bestrijden en geven de aandeelhouders het advies niet in te stemmen met de Fusie.
Of er moet een aanzienlijk beter bod uitgebracht moeten worden door AIR France, want dit "bod" is er een van de "franse-slag" en geen bod waarmee je de Hollanders (aandeelhouders) mee over de streep kan trekken, maar wel het bestuur van KLM. Maar die krijgen voor dit goedkoopte bod ook een extraatje!

Geef dit verslag, na uitdraai aan uw kennissen, want dit bod hoort in de "prullenmaand"!

Wij zullen "tegen stemmen" en de koers van het aandeel KLM was op 3 mei 1999, de datum van de berekeningsconstructie uitbetaling Galileo verrekeing, EUR 28 rond.

Een archief hebben is mooi, maar wel prijzig.
Daarom helpt u ons aan inkomsten, om Uw vliegreizen niet bij KLM te boeken, maar via "onze aanbiedingen", met XEA op reis. De link staat in het midden van onze site links en overtuig uzelf!
Dan blijven wij in de "lucht" en "stijgen" de aandelen KLM.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL