KLM laat claim op Juridisch adviseur onderzoeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/01/2003 09:12
De schade-claim die de KLM aan Alitalia moet betalen heeft een juridisch staartje.
Doordat het een ingewikkelde zaak was en de KLM juridisch advies van buiten de deur liet komen en daar haar advies kreeg inzake Alitalia, wordt een schade-claim tegen deze adviseur/buro overwogen.
Wij van de redactie vonden het een vreemde zaak, want het ging niet over een kleine bedrag. KLM had al een geldlening in de samenwerking met Alitalia van EUR 100 miljoen gestoken. Op de laatste twee AVA hebben wij daar vragen over gesteld van; hoe staat het ermee? De antwoorden waren sussend en koel, maakt u zich daar maar geen zorgen over, dat komt wel goed.
Dus niet, want de totale claim zal met rente en kosten circa EUR 290 miljoen bedragen. Alitalia claimt de 250 en 43 miljoen aan rente en kosten.
Naar aanleiding van een mogelijke claim, heeft de KLM het vertrouwen in de heer L. van Wijk niet opgezegd. Hij blijkt dus niet over een nacht ijs te zijn gegaan en het buro dat advies gegeven heeft, schijnbaar wel. Dat de resultaten over het lopende boekjaar een deuk op hebben gelopen, mag duidelijk zijn. Toch is de kaspositie van KLM nog ruim boven 1 miljard euro, dus daar geen zorgen over. Wel maken wij onze zorgen over het uitblijven van samenwerking/samengaan met andere maatschappijen.
Dat de koers door al deze onzekerheden terugvalt is duidelijk, want met een koers van klein EUR 8 en de afschrijving van deze vordering komen wij toch nog uit op circa EUR 28 per aandeel van EUR 2 norminaal.
Er kan straks toch wel weer een onbewolkte lucht voor KLM komen en daar hopen wij op.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL