Jaarverslag Buhrmann ziet er belovend uit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/03/2005 14:46
Het jarverslag van kantoor artikelenhandelaar Buhrmann ziet er belovend uit en ook de vooruitzichten voor 2005.
De heer F. Koffrie schrijft daarover;" al met al zijn wij positief over onze vooruitzichten op een verder succes in 2005".
Hij baseert dat op o.a. uitbreiding van het normale productenpakket met schoonmaakmiddelen en cateringproducten in Europa. Proefprojecten zijn opgezet hier in Europa, want in de VS is bij Buhrmann's dochter in 2004 een sterke groei geweest in deze producten. Dat succes hoopt Buhrmann t.z.t. ook in Europa te behalen.
De divisie Graphic Systems, goed voor ca. 7% van de omzet bij Buhrmann, is erin geslaagd haar leidende rol uit te breiden. De order ontvangst liet eind 2004 een stijgende tendens zien, vooral na de succesvolle DRUPA-beurs die in mei 2004 gehouden was.
Ook heeft Buhrmann haar vooraanstaande marktpositie in voor hun belangrijke markten weten te behouden en de autonome omzetgroei bedroeg 2%. Hun grootste markt, Noord-Amerika, daar was weer sprake van omzetgroei. Het herstel economie in de VS begint daar voor Buhrmann vruchten af te werpen en een stabiele tot licht betere dollar doet de rest (red. XEA.nl).
Ook zal de kostenreductie en werkkapitaalbeheer extra aandacht (blijvend) krijgen. Het werkkapitaal als percentage van de omzet verbeterde van 10,9% tot 9,5%.
De liquiditeit en financiele structuur van Buhrmann zijn beide gezond en sterk. De beschikbare kasstroom in 2004 bedroeg EUR 140,9 miljoen.
Ook werden hoogrentende obligaties omgezet in lagere rentende leningen/obligaties en daardoor lagere rentelasten en verlenging van de schuldtermijn. De rentedekking bedroeg 4,8x, ruim boven hun doelstelling van 3x.
Het succes van 2004 sterkt Buhrmann in haar mening, dat door een verdere en geleidelijke verbetering, in de VS en Europa en een goed draaiend Corporate Express Australie dit jaar 2005, een verdere groei gerealiseerd zal worden.
Dat zal leiden tot het realiseren op lange termijn, van een duurzame winstgevende groei.
Met de nieuwe omzetting (nu) van Prefs, naar nieuwe aandelen zet Buhrmann een goede stap in die richting. Wel kan er een "dunnere" spoeling komen, door vergroting van het aantal aandelen. Dit kan tijdelijk de winstgroei per aandeel stabiliseren, maar een aantrekkende economie wereldwijd kan Buhrmann een steun in de rug geven.
Wij (red. XEA.nl) zien het aandeel Buhrmann als een herstel kandidaat.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL