Buhrmann aandeelhouders keuren inkoop van Pref C's goed

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/03/2005 13:05
Op de vandaag in Amsterdam gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, hebben de Buhrmann aandeelhouders vóór de voorgenomen inkoop van Pref C’s gestemd
De aandeelhouders keurden ook de claimemissie goed, die naar verwachting ongeveer EUR 250 miljoen zal opbrengen

Op 23 februari 2005 heeft Buhrmann bekend gemaakt dat het met de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Apollo Management en Bain Capital en enkele andere beleggers een voorwaardelijke overeenkomst is aangegaan voor de inkoop van alle uitstaande Preferente Aandelen C (''Pref C's''). De voorwaarden betreffen onder meer het verwerven door Buhrmann van voldoende financiële middelen om de overeengekomen inkoopprijs van USD 520 miljoen te kunnen voldoen. De verhoging van het aandelenkapitaal met ongeveer EUR 250 miljoen is een belangrijk onderdeel van de financiering van de inkoop van de Pref Cs, tezamen met de reeds afgeronde uitgifte van achtergestelde obligaties ter waarde van USD 150 miljoen die een looptijd hebben tot 2015. De overige benodigde financiële middelen worden voldaan uit beschikbare liquide middelen. De voor de inkoop eveneens vereiste toestemming van Buhrmann's bankensyndicaat is inmiddels verkregen.

Volgend op de positieve reactie op de transactie heeft het bankensyndicaat een lagere korting geboden dan eerder was voorgesteld. Als gevolg hiervan is Buhrmann nu voornemens ongeveer 39 miljoen nieuwe gewone aandelen uit te geven en te noteren aan Euronext Amsterdam, tegen een emissieprijs van EUR 6,37 in plaats van de eerder voorgenomen ongeveer 43 miljoen nieuwe gewone aandelen tegen een emissieprijs van EUR 5,82 per aandeel. De nieuwe gewone aandelen zullen worden aangeboden aan bestaande aandeelhouders (onderworpen aan relevante wetgeving) door middel van een claimemissie die volledig wordt gegarandeerd door het bankensyndicaat.

TIJDSCHEMA
Bestaande aandeelhouders zullen claims toegewezen krijgen om de nieuwe aandelen te kopen. De registratiedatum waarop wordt vastgesteld hoeveel aandelen iedere aandeelhouder houdt is maandag 14 maart 2005 vanaf 17.40 uur Nederlandse tijd. Het prospectus zal op dezelfde datum beschikbaar worden gesteld. Vanaf dinsdag 15 maart 2005 zullen de aandelen exclusief claims worden verhandeld. De ruilverhouding voor de claimemissie is gesteld op 2 voor 7 (2:7), hetgeen betekent dat 2 nieuwe aandelen kunnen worden verkregen voor elke 7 gehouden claims. De claims kunnen naar verwachting vanaf dinsdag 15 maart 2005 tot woensdag 23 maart 2005 om 13.15 uur Nederlandse tijd op de beurs van Euronext Amsterdam verhandeld worden. De inschrijvingsperiode, gedurende welke door uitoefening van claims nieuwe aandelen kunnen worden verkregen, zal naar verwachting beginnen op dinsdag 15 maart 2005 en eindigen op woensdag 23 maart 2005 om 15.30 uur Nederlandse tijd. De handel in de nieuwe aandelen zal naar verwachting beginnen op donderdag 31 maart 2005. De nieuwe aandelen zullen gerechtigd zijn tot dividend over het jaar 2004 evenals alle andere gewone aandelen. De vennootschap zal de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders een dividend voorstellen van EUR 0,14 per aandeel.

Het is de verwachting dat de inkoop van de Pref C’s begin april 2005 zal worden afgerond.

Op donderdag 14 april 2005 zal in Amsterdam de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Buhrmann plaatsvinden, die om 14:00 Nederlandse tijd begint in het Okura Hotel. Het Jaarverslag 2004 zal naar verwachting op vrijdag 18 maart 2005 beschikbaar worden gesteld via: www.buhrmann.com.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL