FrieslandCampina Ingredients opent nieuwe productiefaciliteit voor lactoferrine

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

17/03/2023 13:10
FrieslandCampina Ingredients, marktleider op het gebied van eiwitten en prebiotica, kondigt vandaag de opening aan van haar nieuwe lactoferrine productiefaciliteit in Veghel om te voorzien in de stijgende wereldwijde vraag naar dit ingrediënt in zowel de kinder- als volwassenvoedingsmarkt. Met de opening van de productiefaciliteit wordt de totale capaciteit van het bedrijf verhoogd van 20 naar 80 ton per jaar. De faciliteit beschikt over de nieuwste machines die speciaal zijn ontworpen om de kwaliteit en zuiverheid van de lactoferrine te garanderen en voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

Geavanceerde innovatie
De nieuwe productiefaciliteit toont de expertise van FrieslandCampina Ingredients op het gebied van eiwitverwerking. In het gehele productieproces, van het ophalen van melk tot het verpakken en verzenden van het ingrediënt, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie voor absorptie, elutie, filtratie en sproeidrogen. FrieslandCampina Ingredients maakt daarbij gebruik van de verse melk die wordt geleverd door de bijna 10.000 leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina.

FrieslandCampina Ingredients verwerkt deze melk tot hoogwaardige functionele lactoferrine, middels een mild warmtebehandelingsproces dat speciaal ontworpen is door de R&D-experts van de onderneming. Het resultaat is een product met een zuiverheidsgraad van ten minste 95 procent dat beschikt over aanzienlijke ijzerbindende eigenschappen.1

De productiefaciliteit draait voor 100 procent op groene stroom, grotendeels opgewekt op de leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina en gecertificeerd volgens de EU-regeling voor Garantie van Oorsprong. Alle water en zoutresten die tijdens het productieproces ontstaan, worden hergebruikt. De faciliteit voldoet daarnaast aan de richtlijnen van de Europese Commissie inzake "beste beschikbare technieken" (BBT) voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van apparatuur, waarmee hij voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

Waar komt de vraag vandaan?
Uit verschillende studies blijkt dat lactoferrine - een eiwit dat van nature aanwezig is in moedermelk en in mindere mate in koemelk - verschillende potentiële gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem en weerstand tegen ziekten.2,3,4,5,6,7,8 Deze eigenschappen hebben lactoferrine tot een populair ingrediënt in kindervoeding gemaakt en is tevens de reden waarom er steeds meer vraag naar is als voedingsingrediënt voor volwassenen.

De stijgende vraag naar lactoferrine is eveneens het gevolg van de belangstelling in het ingrediënt voor andere mogelijke toepassingen, naast immuniteit.9,10,11,12,13,14,15 Met het groeiende aantal onderzoeken die de mogelijke gezondheid bevorderende eigenschappen van lactoferrine onderschrijven en nu de consument vaker op zoek is naar oplossingen die het immuunsysteem ondersteunen, worden er steeds meer verschillende nieuwe eindproducten ontwikkeld.

Mensen helpen het meeste uit het leven te halen, altijd

Gezondheid, kwaliteit en duurzaamheid
Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe productiefaciliteit zegt Herman Ermens, President FrieslandCampina Ingredients: "Het belang van het ondersteunen van het immuunsysteem voor een betere gezondheid en welzijn wordt tegenwoordig algemeen erkend. Steeds meer mensen nemen in hun dagelijks leven actie om hun immuunsysteem te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit samen met onze afnemers in te spelen op deze holistische welzijnstrend door consumenten nieuwe producten aan te bieden die meerdere potentiële gezondheidsvoordelen combineren in één handzaam product. Door onze productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe technologieën toe te passen, spelen wij niet alleen in op de groeiende vraag naar lactoferrine, maar doen we dat tevens op een manier waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Meer dan 25 jaar geleden behoorden we tot de eerste bedrijven die lactoferrine produceerden. Ik ben er trots op dat we nog steeds toonaangevend zijn op dit vlak, en daarmee mensen helpen het meeste uit het leven te halen, altijd."

1 FCI Internal benchmark study, 2021
2 Legrand et al., 2016
3 Mizuki et al., 2020
4 Splunter van et al., 2018
5 Kawakami et al., 2015
6 Mulder et al., 2008
7 Dix & Wright. 2018
8 Zimecki et al., 1999
9 Shin et al., 2011
10 Nakano et al., 2016
11 Morita et al., 2017
12 Nakano et al., 2017
13 Nakano et al., 2019
14 Ono et al., 2010
15 Oda et al., 2019

Jan Derck van Karnebeek benoemd tot nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V.
17 Maart 2023
Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft vandaag de benoeming van Jan Derck van Karnebeek als zijn nieuwe Chief Executive Officer aangekondigd. Van Karnebeek treedt per 1 juni 2023 in dienst bij FrieslandCampina en vervangt Hein Schumacher die CEO van Unilever wordt en FrieslandCampina per 1 mei 2023 zal verlaten.

Jan Derck van Karnebeek is momenteel CEO van GreenV, de internationaal opererende bedrijvengroep actief in de tuinbouwsector die onderdeel is van de portfolio van HAL Investments. Van Karnebeek bracht bijna zijn gehele loopbaan door bij Heineken N.V. in commerciële, marketing en algemeen managementfuncties. Zijn carrière bij Heineken omvatte banen in Nederland, Hongkong, Slowakije, Bulgarije, Roemenië en Oostenrijk en culmineerde, in de periode 2015 tot 2021, in de functie van Chief Commercial Officer en lid van het Executive Team op het internationale hoofdkantoor van de brouwer in Amsterdam.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “We zijn verheugd Jan Derck van Karnebeek te verwelkomen als onze nieuwe CEO. Jan Derck is een leider met een uitstekende staat van dienst in het realiseren van groei bij diverse bedrijven, in Nederland en internationaal, zowel in ‘business-to-consumer’ als in ‘business-to-business’ omgevingen. Hij is een zeer ervaren manager op het gebied van consumentenproducten met een sterke focus op waardecreatie voor het bedrijf en zijn eigenaren, altijd met een scherp oog voor de belangen van alle stakeholders. Jan Derck gelooft in ondernemen met purpose waarbij ‘people, planet & profit’ centraal staan. Hij staat bekend als een teamspeler die de lat hoog legt voor zichzelf en anderen en tegelijkertijd een omgeving van vertrouwen, zelfverzekerdheid en verantwoordelijkheid creëert. De raad van commissarissen kijkt ernaar uit om samen met Jan Derck het volgende, succesvolle hoofdstuk in de 150-jarige geschiedenis van FrieslandCampina vorm te geven.”

Jan Derck van Karnebeek: “Ik ben vereerd om de nieuwe CEO van FrieslandCampina te worden. Wat me enorm aantrekt in FrieslandCampina is dat het een modern consumentenproductenbedrijf is – met gedreven medewerkers, voedzame producten en ingrediënten en sterke consumenten- en B2B-merken die in meer dan 100 landen op de markt zijn – en dat combineert met de rijke geschiedenis en de no-nonsense, handen uit de mouwen-mentaliteit van de coöperatie. De leden-melkveehouders van FrieslandCampina waren al ‘purpose-gedreven’ voordat dit woord überhaupt bestond en hebben altijd laten zien dat ze de veranderende behoeften en verwachtingen van de consument en maatschappij ter harte nemen terwijl ze tegelijkertijd als goede beheerders zorgvuldig voor hun dieren, land en boerderij zorgen voor de volgende generatie. Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers en leden-melkveehouders van FrieslandCampina verder te werken aan de groei en toekomstbestendigheid van deze mooie onderneming en coöperatie.”

Curriculum Vitae
2022 – 2023 CEO GreenV B.V.
2021 – 2022 Diverse projecten voor de Carlyle Group
Heineken

2015 – 2021 Chief Commercial Officer, lid van het Executive Team, Nederland
2012 – 2015 President Regio Centraal- en Oost-Europa (Oostenrijk), lid van het Executive Team
2009 – 2011 Directeur Heineken Roemenië
2006 – 2009 General Manager joint venture Heineken en Coca-Cola in Bulgarije
2001 – 2005 Algemeen Directeur Heineken Beer Systems, Nederland
1991 – 2001 Diverse commerciële rollen in Nederland, Slowakije en Hongkong/China
Opleiding
INSEAD (Frankrijk), Master, Bedrijfskunde
Universiteit Utrecht (Nederland), Master, Rechten
Persoonlijk
Getrouwd, vier kinderenBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL