Kennisfilm van Boer bij Kennis over droogte

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

23/06/2022 06:11
In de nieuwe kennisfilm van Aequator leer je de basis van droogte in de landbouw. Onderwerpen als organische stof, capillaire nalevering en 'wat kun je doen?' komen aan bod.
In 2020 t/m 2022 heeft Aequator Groen & Ruimte verschillende cursussen gegeven aan erfbetreders in het kennisverspreidingsproject Boer bij Kennis. Een expert van Aequator geeft in de nieuwe kennisfilm een heldere uitleg over droogte. Er worden tussendoor korte prikkelende vragen gesteld aan de kijker.

Droogte
Het klimaat verandert, we hebben steeds vaker te maken met extreme buien en perioden van droogte. De afgelopen 3 jaren kenmerkten zich door extreem droge perioden, terwijl er op andere momenten zware buien vallen. Daarnaast vragen we steeds meer van de grond en nemen de (potentiële) gewasopbrengsten nog steeds toe.

Waar is de vochtlevering van de bodem van afhankelijk en hoe kun je deze vergroten? Op deze vragen gaat een expert van Aequator in met filmpjes, voorbeelden en oefeningen


Play


00:00
-45:57
Mute

Settings
Enter fullscreen

Play
Webinar Droogte | Boer Bij Kennis
Aequator Groen & Ruimte
Dossier droogte
Op Groen Kennisnet hebben we ook een dossier over droogte. In dit dossier vind je alles over droogte en wat dat betekent voor Nederland. Hierin lees je onder andere over de verdringingsreeks, verzilting en de gevolgen van droogte op natuur, landbouw en het stedelijk gebied. Ook vind je hier leuke video’s en handig leermateriaal over droogte.

ga naar voor de video
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/kennisfilm-van-boer-bij-kennis-over-droogteBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL