Lesmateriaal omtrent de circulaire economie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

14/01/2022 08:15
Op Groen Kennisnet besteden we regelmatig aandacht aan lesmateriaal over de groene sector. Hieronder zetten we een aantal interessante leermiddelen omtrent de circulaire economie op een rij.
Biologische bedrijfsvoering
In het leerboek Biologische bedrijfsvoering ligt de nadruk op wat biologische landbouw extra vraagt aan kennis en kunde, op wat je moet weten en overwegen om te kiezen voor biologische landbouw. Ze besteedt aandacht aan de biologische aspecten van plantenteelt en veehouderij, de bodem, de geschiedenis van de biologische landbouw of keuzemotieven die een rol kunnen spelen bij de omschakeling naar biologische landbouw en certificering.

Ook kan je gebruik maken van een presentatie over biologische landbouw die ontwikkeld is door Bionext.

Niveau: mbo, hbo

Natuurinclusieve landbouw
Het doel van het leerboek Natuurinclusieve landbouw (NIL) is inzicht geven in de mogelijkheden van dit type landbouw. Daarbij kun je denken aan vragen als: Hoe kun je op je bedrijf rekening houden met natuur? Hoe kun je natuur integreren in je bedrijfsvoering?

Niveau: vmbo, mbo

Precisielandbouw
Dit leerboek gaat over Precisielandbouw in de open teelten. Het leerboek geeft een goed overzicht van de huidige stand van zaken in de precisielandbouw. Ze geven informatie over de toepassingen en gebruikte technieken voor precisielandbouw. Ook vind je links naar gebruikerservaringen en leveranciers van precisielandbouw.

Niveau: mbo, hbo

Voedseltransitie
In deze module over Voedseltransitie onderzoek je hoe het huidige voedselsysteem eruitziet, wat de noodzaak is van verduurzaming en welke mogelijkheden daarvoor zijn. Je ontdekt welke ontwikkelingen en initiatieven rond voedseltransitie er op dit moment zijn, wat daarvan de kansen zijn en tegen welke problemen ze aanlopen. Wat kan jij doen om het voedselsysteem duurzamer te maken? Welke rol neem jij op je in het kader van de voedseltransitie?

Niveau: mbo, hbo

Het leerboek Food bedrijven in transitie is een leertraject waarbij leerlingen een bedrijf in transitie onderzoeken. Doel is dat de leerling zichzelf ontwikkelt op het gebied van voeding en voorlichting in de keten. Bij dit leerboek is een begeleidingstraject nodig. In het leerboek staat een beschrijving over hoe deze begeleiding kan plaatsvinden. Dit leerboek is er ook in het Engels: Food Transition

Niveau: vmbo, mbo, hbo

Meer lesmateriaal
Op het portaal Natuurinclusieve landbouw vind je onder het kopje leermateriaal actuele leermiddelen omtrent NIL. Ben je geïnteresseerd in leermiddelen, dan hebben we de pagina ‘Leermiddelen’. Op deze pagina een overzicht van het aanbod van open leermiddelen.

ga voor meer info naar
https://www.groenkennisnet.nl/nieuwsitem/lesmateriaal-omtrent-de-circulaire-economieBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL