SOPHEON

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 01/10/2009 06:58
Koop laag, verkoop hoog. Logisch toch ... ? Tsja, dat zou je wel zeggen. Helaas wijst de realiteit voor menig belegger anders uit. De meeste beleggers kopen als de AEX (of een andere index) hoger klimt en verkoopt als de de berichten in de media negatief worden, en dat is jammer, vooral voor je saldo. Door zulke acties krijg je steeds minder rendement en keer je je af van de markt terwijl de oplossing voorhanden is.
Een paar voorbeelden? Kijk eens naar de koers van Fortis, Aegon en andere aandelen die in de laatste drie maanden van 2008 op een dieptepunt stonden en vergelijk deze met de huidige koers.
Of een "wipaandeel" zoals Interffect Japanse Warrants, deze stond in okt/nov 2008 op 10 eurocent om vervolgens naar 1,50 te stijgen (in een week) en doet nu rond de 1,25.
Slechts enkele voorbeelden die natuurlijk allen discutabel zijn.
Koppel dit nu eens aan Sopheon, in 2008 was 8 cent de laagste koers, momenteel doet het aandeel 15 cent. Sommigen berichten over een beursterugval eind dit jaar; niet onmogelijk gezien de forse "boom" aan banenzoekers die in aug/sept 2009 van school afkomen. Volgens mij blijft desondanks sprake van een beleggingswereld gebaseerd op emotie. Een markt waarbij een aap hogere rendementen maakt dan "professionele" adviseurs is een markt van sturing, toeval en geluk. Een soort casino en het is voor de (kleine) belegger goed om daarmee vooral rekening te houden.
Desondanks, Sopheon is een prima bedrijf met prima producten EN met een uitstekend bedrijfsresultaat in economisch "barre" tijden.
Hoe je het ook bekijkt, Sopheon is een bedrijf met prima produkten. Het bedrijf is winstgevend hoewel het momenteel heeft te lijden van de recessie, zoals de meeste bedrijven. Sopheon is niet groot maar heeft wel een fors aantal grote en bekende namen in het klantenbestand. In dit geval is Sopheon ook een prima kandidaat voor een overname, het biedt specialistische produkten onder meer op het gebied van PLM en is aanvullend voor bedrijven zoals SAP. Investeren in Sopheon is voor de belegger geen onverstandige keuze voorzover je bereid bent om met een "lange horizon" (2010/2012) genoegen te nemen.


Een lezer S.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL