Qurius versus Microsoft

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 18/07/2008 14:04
Als dit geen goede vooruitzichten zijn voor Qurius dan weet ik het ook niet meer, aldus een lezer.

vrijdag 18 juli 2008 13:17
Microsoft maakt partners warm voor 2009
Microsoft Nederland heeft zijn business partners warm gemaakt voor de verkoop van zijn ´category products´ waarmee het bedrijf in het fiscale jaar 2009 verder wil groeien.
Dit maakte Arjan Oude Kotte, directeur Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P) bij Microsoft Nederland, bekend tijdens de Nederlandse dag op de Microsoft Worldwide Partner Conference dat onlangs in Houston werd gehouden. Oude Kotte beschreef de kansen in de Nederlandse markt.

BI en UC
Volgens Oude Kotte zijn er tal van groeimogelijkheden met de ‘category products' van Microsoft. Dat zijn de server, client en applicatie software oplossingen. De Nederlandse markt voor business intelligence (BI) is in 2009 goed voor 226 miljoen dollar met een gemiddelde groei van 7,6 procent. Microsoft wil daarin vooral groeien met Server SQL 2005 en 2007 met zo'n 25 procent. De Nederlandse markt voor unified communications (UC) is in 2009 rond 88 miljoen dollar waard, met een groei van 8 procent per jaar. Microsoft wil in die markt met meer dan 150 procent groeien. De markt voor Team Collaboration (met producten zoals Sharepoint en Exchange) is 132 miljoen dollar waard met een groei van 15 procent per jaar. Microsoft is van plan in dit marktsegment met 40 procent te groeien.

CRM en ERP
De markt voor crm is in 2009 goed voor 219 miljoen met een gemiddelde groei van 7,2 procent per jaar. Microsoft wil in die markt met 25 procent groeien. De erp-markt is goed voor 684 miljoen dollar met een gemiddelde groei van 6,9 procent per jaar. Microsoft mikt op een groei van 20 procent. Oude Kotte: "Steeds meer bedrijven schakelen over naar een erp-pakket, vooral in middenmarkt. We staan bij die klanten steeds vaker op de shortlist. Dat komt omdat we hard werken aan ons merk Dynamics Software. We hebben door de toenemende vraag naar Dynamics Software steeds meer specialisten nodig, zoals consultants en sales mensen."

Microsoft is verder van plan te groeien met zijn oplossingen voor management & security. De markt voor security is meer dan 350 miljoen miljoen dollar waard met een gemiddelde groei van 11 procent per jaar. Microsoft wil in deze markt met 20 procent groeien. De markt voor management/beheer is goed voor 250 miljoen dollar. Microsoft wil in deze markt een groei van bewerkstelligen van 50 procent, met oplossingen zoals System Center en nieuwe virtualisatie-toepassingen in Windows Server 2008.
Op het gebied van ‘applicatie lifecycle management' is er ook groei te halen, aldus Microsoft. Deze markt is goed voor 58 miljoen dollar. Microsoft wil graag verdienen aan de markt voor applicatieontwikkeling, onder ander met Windows Visual Studio. In die markt moet een groei worden gehaald van 30 procent. De markt van ‘applicatie integratie' is goed voor 98 miljoen dollar. Microsoft wil daar een groei halen van 30 procent. Dat moet gebeuren met producten zoals BizTalk, .Net en Visual Studio.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL