Qurius een jaar naar de overname van Watermark

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 18/12/2007 16:51
8 december is het zo ver de bruidegom Qurius en de bruid watermark zijn dan een jaar getrouwd.

Wat hebben we allemaal wel niet meegemaakt een stijging naar ruim 1,80 en een daling naar 0,66 nu.

Hoe staan we er nu voor naar een jaar. Aan het einde van het jaar 2006 zijn we begonnen met de overname van cpas een bedrijfje met ongeveer 10 mensen en gevestigd in Hoogeveen deze overname was noodzakelijk en ook in het belang van internationale aspiraties “Qurius heeft zijn marktpositie mede te danken aan consistente focus op Microsoft Dynamics en aanvullende branchespecifieke modules. Mede door de beoogde fusie met Watermark wordt PSA een belangrijke branche voor Qurius. De softwarecomponenten van Cpas passen uitstekend in Qurius producten portfolio. en natuurlijk door deze overname krijgt qurius ook een vestiging in het uiterste noorden van Nederland .

De tweede overname die volgde was een zeer grootte namelijk watermark een Europees bedrijf met vestigingen in momenteel 10 landen met een omzet in 2006 van rond de 55 miljoen euro en met ongeveer 450 mensen in dienst. hoofdvestiging is in Veenendaal. door deze overname is qurius marktleider in Nederland met een markt aandeel van ongeveer 25 % de winstgevendheid van dit bedrijf laat nog te wensen over maar door de diverse overnames en de uitbreidingen van de oplossingen zal dit verbeteren.

De derde overname was weer een Nederlands bedrijf Icm solutions een bedrijf met een omzet in 2006 van 2,5 miljoen en richt zich vooral op de installatie branche en warmte en koude technieken met klanten als Essent en Nedap en met ongeveer 20 mensen in dienst, de vestiging in Waalwijk blijft behouden. In Nederland weken ongeveer 400 medewerkers

De vierde overname vond in zweden plaatst Ibitec een bedrijf met ongeveer 80 werknemers en een omzet van 6,5 miljoen en gespecialiseerd in microsoft axapta en learning solutions en de meer gericht op de advances solutions. Een bedrijf met hogere marges en gericht op de topbedrijven in zweden. Met deze overname komen ze in de top 3 van Zweden en hebben ongeveer 115 werknemers aan het werk met 6 vestigingen hier kan in mijn ogen nog wat in veranderen aangezien ze met 6 vestigingen in 3 plaatsen aanwezig zijn.

De vijfde overname vind plaatst in UK een bedrijf met 4 miljoen omzet in 2006 en met ongeveer 30 weknemers in dienst en gericht op microsoft Dynamics Navision. met deze vestiging hebben ze een tweede vestiging in Uk en komen ze in de top 3 het is wel een land waar in mijn ogen komend jaar nog een overname zal plaats vinden Aangezien qurius heeft gezegd In de 3 grootste landen van europa in 2 de grootste te zijn. In Uk weken ongeveer 65-70 werknemers met 2 vestigingen.

Branches waar zij zich oprichten zijn in grootte mate dezelfde als Qurius vooral de waste management oplossing was van groot belang aangezien Qurius die in alle landen wil voeren. Ook heeft dit bedrijf een groot pakket aan oplossingen te bieden.

De vijfde overname vind plaatst in Duitsland Willem+zeller een bedrijf gericht op microsoft Dynamics Navision een bedrijf met ongeveer 60 mensen in dienst en met een jaaromzet van ongeveer 8 miljoen in 2006 zeer sterk in de verticale oplossingen Food

De laatste overname vond plaatst in Duitsland Cabus een zeer compleet bedrijf die zo’n beetje alle oplossingen kan leveren een bedrijf wat gevestigd is in alle delen van Duitsland.

Ik denk dat Cabus de rode draad word in Duitsland en Watermark Duitsland en Willem+Zeller worden hierin toegevoegd. De Rebranding van watermark zal in januari plaatst vinden als al deze Duitse bedrijven al als 1 bedrijf werken per 1 januari heb ik mij twijfels over ik denk dat dit te veel gevraagd is. Door deze overnames is Qurius marktleider in Duitsland met ongeveer 250 werknemers in dienst.

Naar een jaar hard werken zijn er 6 bedrijven toegevoegd aan het lijstje van Qurius en 8 landen waar qurius niet Aanwezig was.

Qurius heeft van het begin af aan open kaart gespeeld door te zeggen dat de winst marges van watermark te wensen overlaten en daarom het noodzakelijk is om een aantal overnames te doen zodat de marges naar een ander niveau kunnen.

Waar vooral naar gekeken is die bedrijven die overgenomen zijn een breed pakket aan oplossingen te Bieden hebben die Watermark nog niet aanbood zo kun je nieuwe en bestaande klanten beter bedienen.

Ook in landen waar geen overnames zijn geweest zoals Italië en Spanje is het pakket aan oplossingen uitgebreid bv in Italie business intelligence in Spanje zijn er contracten met ibm afgesloten over de infrastructure solutions enz.

En ook zie je zo langzamerhand de bedrijfsstructuur van qurius in veel landen naar voren komen.

En wat heel belangrijk is wat ze gaan voeren in de nieuwe landen is de advances solutions dit zijn de meer gecompliceerde oplossingen waar een hoge marges opzitten en waar ze de grotere klanten mee kunnen gaan bedienen dat is de succes formule geweest waardoor qurius goed scoorde in Nederland .

Je ziet dan ook dat er in de belangrijkste landen hiermee een begin is gemaakt en Zweden is natuurlijk helemaal top dat zat al een goed bedrijf dat zich op de grootste bedrijven van zweden richt en die zich meer bezig hielt met de complexe oplossingen Ibitec.

Ook zie je in de buitenlandse vestigingen van Qurius dat ze personeel vragen die zicht richten op deze business line

Door de uitbreiding van de qurius oplossingen naar de andere Europees vestigingen en de overnames die er gedaan zijn komt er in mijn ogen een mooi bedrijf te staan aan het einde van het jaar.

In Nederland en België werken qurius en Watermark al als 1 bedrijf. schijnbaar heeft dit wel de nodige energie gekost aangezien de integratie van Watermark meer van Qurius heeft gevergd dan gedacht. Dit is dan ook te zien geweest aan de derde kwartaal cijfers waar ik met veel beleggers eens ben dat er een winstwaarschuwing had mogen komen.

Het is natuurlijk niet makkelijk een bedrijfscultuur die er al jaren is om deze te veranderen maar wel noodzakelijk aangezien de winstmarges van Watermark te wensen overlieten ondanks dat er dit jaar wel een verbetering was te zien. dit hebben we dan ook kunnen zien aan Spanje een winst van 1 miljoen en natuurlijk een verbetering ten opzichte van de ebit van 2006 van watermark.

De directeur van Spanje melde zelf we hebben nog nooit zo goed gedraaid voor mij wil dit zeggen dat er iets gebeurd en dat we de goede kant op gaan in ieder geval zegt mij wel dat schaalgrootte van wezenlijk belang is aangezien je dan alle 5 business Lines van Qurius kunt voeren en als hij dan ook nog een hoeveelheid aandelen koopt laat duidelijk zien dat ze daar op de goede weg zijn. In qurius Spanje werken ongeveer 150 mensen met een omzet van ongeveer 14,5 miljoen

In mijn ogen hebben de kosten dit jaar vooral gezeten in alle veranderingen die binnen de organisatie hebben plaats gevonden bv alle 31 vestigingen van Qurius in europa te voorzien van een CRM systeem aangesloten Door de Landen vestiging van Qurius Spanje,en aangesloten in 3,5 maand tijd. Deze werknemers hebben op dat moment geen klanten kunnen bedienen.

En natuurlijk alle kosten die met de overnames en de integratie gepaard gingen en natuurlijk niet te vergeten de te lage winstgevendheid van de watermark vestigingen. ik verwacht dan ook dat de organisatie aan het einde van het jaar staat en dat de winstmarges naar een beter niveau gaan.

Ook verwacht ik komend jaar niet zoveel overnames als in 2007 om aan het doel te komen van 2010 van een omzet tussen de 200-300 miljoen zijn twee overnames in het jaar 2008 voldoende. Ik vind dan ook erg belangrijk dat ze de organisatie gaan optimaliseren bv in Verschillende landen waaronder Duitsland en Zweden Nederland Vestigingen gaan samen voegen enz.Als dit overname,s zijn in de grootte van cedilla ,ibitec is dit te bekostigen met het kasgeld.

Een emissie zoals we vorig jaar hebben meegemaakt zal niet gebeuren is mijn mening wat eventueel wel kan is een nieuwe overname half in aandelen te betalen en half geld op dit moment zal ik ook dit onlogisch vinden bij deze lage koers.

Aan het einde van het jaar staat er een organisatie de rebranding is per 1 januari afgerond dit houd in dat er aan het einde van het jaar een nieuw bedrijf staat en met een nieuwe internet site zoals eerde gemeld door de heer Hermans. ook deze week werd er weer gesproken over de sites dat qurius er zoveel heeft.

In mijn ogen logisch met al die overnames, en het is niet aaltijd goed om meteen veranderen van de watermark site naar de qurius site dit proces moet geleidelijk gaan de klanten moeten aan dit proces wennen en zoals Qurius al vanaf het begin van het jaar zegt gaat dit gebeuren per 1 januari 2008.

Ik zelf ben er van overtuigd dat we dit jaar naar betere resultaten gaan al hoewel is dit wel afhankelijk van hoe snel Qurius wil groeien.

in mijn ogen is het op dit moment van belang het iets rustiger aan te gaan doen T.O.V overnames. in mijn ogen doet Qurius dit ook aangezien er naar de overname van cabus nog geen overname meer gemeld is. Op dit moment is het van groot belang om de nieuwe organisatie te gaan stroomlijnen.

en er voor te zorgen dat er net als voor het derde kwartaal structureel winst gedraaid word om het vertrouwen weer terug te krijgen bij beleggers ook zijn daarvoor goede cijfers nodig en een goede public relations die ook te wensen overliet in 2007 in mijn ogen gaan we in 2008 de goede kant op. Ik verwacht een omzet voor 2008 zonder overnames in de range van 155-165 miljoen.

En hierbij wil ik nog iedereen fijne feestdagen wensen en dat we een goed Qurius jaar tegemoed gaan.

Een vriendelijke groet van

DutchBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL