Brief VEB aan een lezer over de uitkoop van KLM.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 14/01/2008 19:12
Ik ben afgelopen donderdag naar de vergadering van KLM geweest. Ik ben advocaat, in dienst van de VEB. In een eventuele procedure van of tegen KLM zal ik de VEB vertegenwoordigen. Ik volg KLM al geruime tijd, langer dan dat de heer Slagter bij de VEB werkzaam is. Zoals u wellicht weet, hebben de heer Slagter en ik eind vorig jaar met KLM een redelijk uitgebreide briefwisseling met name over een exit-mogelijkheid gehad. Dat er nu een exit-mogelijkheid geboden wordt, is niet los te zien van die briefwisseling en onze aanwezigheid op iedere aandeelhoudersvergadering de afgelopen jaren.

De VEB heeft echter steeds aangedrongen op een redelijke exit-mogelijkheid. Daarvan is hier geen sprake. Ik heb dan ook donderdag (10 jan.08) onderbouwd uiteengezet wat een redelijke prijs zou moeten zijn. Het zal u niet verbazen dat men achter de tafel daar anders over dacht en dat we ter vergadering ook de vertegenwoordiger van AF-KLM niet achter ons gekregen hebben. Mede vanwege de teleurstellende beantwoording van mijn vragen heeft de VEB tegengestemd. Een groot deel van de andere aanwezige minderheidsaandeelhouders heeft eveneens tegengestemd. Van de ruim 61 miljoen aangemelde aandelen was bijna 58 miljoen in handen van AF-KLM. De VEB heeft twee aandelen KLM. Ik weet niet wat ik en de andere minderheidsaandeelhouders meer hadden kunnen doen dan tegenstemmen en de vertegenwoordiger van AF-KLM uitleggen dat zij op rationele investeringsoverwegingen ook zou moeten tegenstemmen. Als u suggesties heeft voor een volgende vergadering, hoor ik die graag.

Overigens is niemand verplicht het bod van EUR 21,- te accepteren. De definitieve beoordeling van de redelijkheid van deze prijs is niet mij of aan u, maar aan iedere aandeelhouder afzonderlijk. Zij die het met de VEB eens zijn, zullen niet aanbieden.

Met vriendelijke groet,
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL