Bemoedigende resultaten PostNL over het 2e kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/08/2011 09:00
Highlights 2e kwartaal
Aandeel zelfstandige onderneming PostNL N.V. verhandeld vanaf 26 mei 2011; juridische afsplitsing Express-activiteiten per 31 mei 2011
Belang van 29,9% in TNT Express in eerste instantie opgenomen voor €1.583 miljoen; waardevermindering van €397 miljoen (zoals voorgeschreven door verslagleggingregels)
Onderliggende omzet gestegen met 4,1% tot €1.033 miljoen
Onderliggend cash bedrijfsresultaat van €25 miljoen
Netto schuldpositie €925 miljoen per 2 juli 2011
Interimdividend 2011 van €0,214 per aandeel (waarvan €0,017 in verband met het te ontvangen dividend uit het belang in TNT Express) naar keuze van de aandeelhouder in contanten of in aandelen
Toelichting van de CEO
Harry Koorstra, CEO van PostNL, licht toe: “Er is een positieve ontwikkeling van alle belangrijke parameters: de volumes geadresseerde post hebben zich in lijn met onze verwachtingen ontwikkeld, het consolidatieproces in de Nederlandse markt gaat door en de Ondernemingskamer heeft alle eisen van de Ondernemingsraad met betrekking tot de reorganisaties verworpen, waardoor wij verder kunnen gaan met de implementatie van onze Masterplannen. Parcels komt haar beloften na en de prestaties van International zijn verder verbeterd, met Duitsland op koers om winstgevend te worden mede dankzij een positieve uitspraak in onze Duitse rechtszaak.

Kijkend naar onze prestaties over de eerste twee kwartalen van het jaar kan ik met genoegen vaststellen dat we goed op weg zijn naar de bovenste helft van de door ons afgegeven bandbreedte.

Daarnaast maken we vandaag ons eerste interimdividend bekend. Dit bedraagt €75 miljoen plus de €6,5 miljoen die wij ontvangen van TNT Express N.V.”

Samenvatting vooruitzichten 2011
PostNL verwacht dat het onderliggende cash bedrijfsresultaat zal uitkomen in de bovenste helft van de door ons aangegeven bandbreedte van €130-170 miljoen in 2011. Als gevolg van de aanhoudende substitutie en concurrentie in dit tweede jaar sinds de volledige liberalisatie van de postmarkt zal de daling van de volumes geadresseerde post in Nederland naar verwachting 8-10% bedragen in 2011. De beoogde Masterplan-besparingen voor dit jaar bedragen €50-60 miljoen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL