Hoofdpunten Delta Lloyd Investor Day: goed gepositioneerd voor winstgevende groei en toekomstige kapitaalregimes

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/11/2014 07:35
- Dividendbeleid aangepast: stabiel jaarlijks dividend van € 1,03
Coherent en eenvoudig dividendbeleid: vanaf 2015 wordt een stabiel jaarlijks dividend uitgekeerd, onder voorbehoud van de interne solvabiliteitsdoelstellingen.
Aangepast dividendbeleid wordt bepaald door onze nieuwe definitie van operationeel resultaat en de overgang naar het Solvency II raamwerk.
Streven is om de premie van 4% op het dividend in aandelen te verlagen naar 2% bij het slotdividend over 2014.

Nieuwe definitie van operationeel resultaat: nauwkeuriger maatstaf van operationele performance

Bestaat uit het technisch operationeel resultaat en de spread op beleggingen.
De spread op beleggingen (direct rendement minus kosten van verplichtingen) komt per 1 januari 2015 in plaats van het genormaliseerde beleggingsresultaat (LTIR).
Pro-forma effect van +15% op operationeel resultaat per halfjaar 2014.

Voldoen aan vereisten van huidige en toekomstige kapitaalregimes
Klaar voor Solvency II, kapitaal op basis van standaardformule boven vereisten.
Ratio voor economisch kapitaal (op basis van intern model) ligt eind Q3 2014 in het middengebied van het streefniveau (140-180%).
Veranderend marktklimaat vereist beleggingsaanpak op basis van risk adjusted return on capital.

Marktleiderschap in klantgerichtheid biedt platform voor duurzame autonome groei

Delta Lloyd Groep houdt vandaag haar jaarlijkse Investor Day voor analisten en institutionele beleggers. Op het programma staan updates door het management over de uitvoering van de strategie, het risk-return management en de resultaten en groeikansen van de verzekeringsactiviteiten. Deze bijeenkomst is via de webcast op www.deltalloydgroep.com rechtstreeks te volgen.

Bestuursvoorzitter Niek Hoek: "Vandaag laten wij zien dat wij goed gepositioneerd zijn voor toekomstige kapitaalregimes. Wij presenteren meer details over het intern model dat wij willen gebruiken en de aanpassingen die wij in dit verband in ons risk-return management aanbrengen. Verder lichten wij ons aangepaste en stabieler dividendbeleid en de nieuwe definitie van ons operationeel resultaat toe. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de resultaten van onze activiteiten beter en nauwkeuriger weergeeft. Klantgerichtheid, een groter marktaandeel in nieuwe productie en toegenomen kostenefficiency vormen nog altijd de basis voor onze duurzame autonome groei."

Strategie en financiën
In het eerste deel van het programma schetst Niek Hoek de voortgang van de 'Toekomst Verzekerd' strategie, met de focus op een sterke winstgevendheid, ondersteund door een combined ratio (COR) van 95,8% (derde kwartaal van 2014), een internal rate of return van 11% en een marge op nieuwe productie van 3,1%. De drijvende krachten achter deze vooruitgang zijn kostenbeheersing, marktleiderschap in nieuwe levenproductie en verbeterde klanttevredenheid.

Niek Hoek introduceert vervolgens het aangepaste dividendbeleid dat op 1 januari 2015 van kracht wordt. Het huidige dividendbeleid van Delta Lloyd bevat een Solvency I drempel en is gebaseerd op de huidige definitie van het operationeel resultaat. Daarom passen wij ons dividendbeleid aan, zodat het stabieler, eenvoudiger en toekomstbestendig is. Vanaf 2015 zal Delta Lloyd een stabiel jaarlijks dividend van € 1,03 uitkeren, onder voorbehoud van de interne solvabiliteitsdoelstellingen. Zoals al eerder aangegeven, streven wij ernaar om de premie op het dividend in aandelen te verlagen en uiteindelijk te beëindigen.

Emiel Roozen gaat hierna dieper in op de nieuwe definitie van ons operationeel resultaat, waarbij de spread op beleggingen wordt gehanteerd in plaats van het (veronderstelde) genormaliseerde beleggingsresultaat (LTIR). In de huidige volatiele markten fluctueert ook de LTIR heel sterk en is de LTIR niet in overeenstemming met ons actueel beleggingsrendement. Door deze nieuwe definitie geeft het operationeel resultaat een realistischer en nauwkeuriger beeld van onze operationele performance in de huidige marktomstandigheden.

Risk - return management
In het tweede deel licht Theo Berg de kapitaalpositie toe onder de huidige en toekomstige kapitaalregimes. Hij beschrijft kenmerken van het intern model onder Solvency II en legt uit hoe wij actief het langlevenrisico binnen onze portefeuille beheersen. Jacco Maters, de nieuwe Chief Investment Officer van Delta Lloyd Asset Management, gaat vervolgens dieper in op het risicogewogen rendement op kapitaal (risk adjusted return on capital - RAROC) als brug tussen onze visie op de economische ontwikkelingen en de Solvency II vereisten. Hij zal ook de veranderingen aangeven in de verschillende beleggingscategorieën met het oog op de optimalisatie van de portefeuille. In het derde kwartaal van 2014 behaalde Delta Lloyd een totaalrendement van 12,6% op de beleggingen voor eigen risico.

Kansen voor duurzame groei
Het laatste deel van het programma bestaat uit presentaties van de leden van de Raad van Bestuur Ingrid de Graaf en Onno Verstegen, Algemeen Directeur Léon van Riet van Delta Lloyd Leven in Nederland en Algemeen Directeur Jan van Autreve van Delta Lloyd Life in België. In al deze presentaties staan onze vier strategische prioriteiten centraal: uitbreiding van het marktaandeel, hogere winstgevendheid, vergroting van de klanttevredenheid en lagere kosten.

Ingrid de Graaf gaat in op de commerciële strategie, waarvoor onze distributiekracht een stevig fundament vormt. Wij streven naar vergroting van de klanttevredenheid, uitbreiding van onze online distributie en vergroting van ons marktaandeel in winstgevende nieuwe productie.
Léon van Riet zal spreken over nieuwe commerciële kansen op de levensverzekeringsmarkt op basis van innovatie, veranderingen in pensioenwetgeving en operational excellence.
Jan van Autreve zal de mogelijkheden aangeven die er liggen voor duurzame groei in België nu de overheid zich verder terugtrekt.
Onno Verstegen zal zijn licht laten schijnen over het toekomstpotentieel van het schadebedrijf.


Programma

Het programma van de Investor Day luidt als volgt (tijden bij benadering):

09.15-10.15 uur Inleiding en strategie update - Niek Hoek

Financiële update - Emiel Roozen

10.30-11.30 uur Risicomanagement - Theo Berg

Return management - Jacco Maters

11.45-12.45 uur Commerciële strategie - Ingrid de Graaf

Leven & pensioen in Nederland - Léon van Riet

Leven & pensioen in België - Jan van Autreve

Schadebedrijf - Onno Verstegen

12.45-13.00 uur Afsluiting - Niek Hoek

Alle presentaties zijn in het Engels en live te volgen op de website van Delta Lloyd (www.deltalloydgroup.com). De presentaties zijn op 21 november vanaf 07.30am uur beschikbaar op onze website.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL