Galapagos kondigt drug discovery samenwerking aan met Boehringer Ingelheim

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/11/2013 10:54
Mechelen, België, 20 november 2013 – Galapagos (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat BioFocus een nieuwe overeenkomst heeft getekend met Boehringer Ingelheim. Met het tekenen van de overeenkomst zal BioFocus haar uitgebreide drug discovery activiteiten toepassen op een niet nader genoemd target uit de drug discovery portfolio van Boehringer Ingelheim.
David Smith, CEO Services zegt, “We zijn verheugd met de overeenkomst met Boehringer Ingelheim, één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld en een nieuwe klant voor BioFocus. Het is een bewijs van de sterke drug discovery capaciteiten van BioFocus en de expertise in deze genfamilie.”
Over BioFocus
BioFocus levert een breed scala aan producten en diensten met als doel preklinische kandidaat-medicijnen te leveren in verschillende therapeutische gebieden, met name op gebied van neuro-degeneratieve- en ontstekingszieken. Een groeiend aandachtsgebied ligt in het leveren van kandidaat-medicijnen tegen zeldzame en verwaarloosde ziekten. BioFocus heeft uitgebreide drug discovery expertise om targets, hits, leads en kandidaat-medicijnen aan klanten te kunnen leveren. Bij BioFocus werken meer dan 150 gekwalificeerde wetenschappers in research centra in het VK en Nederland. Vanaf de oprichting in 1997 levert BioFocus hoge kwaliteit aan haar klanten. Dit wordt gewaarborgd door een ISO9001 certificaat. Voor verdere informatie verwijzen wij naar Twitter, LinkedIn en naar www.biofocus.com.
Over Boehringer Ingelheim
De Boehringer Ingelheim groep is één van de 20 grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ingelheim, Duitsland, en telt wereldwijd meer dan 46.000 werknemers. Sinds de oprichting in 1885 richt het familiebedrijf zich op het onderzoek naar de ontwikkeling, productie en commercialisering van vernieuwende producten met hoge therapeutische waarde, zowel voor de menselijke geneeskunde als voor de dierengeneeskunde.
Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een centraal element in de cultuur van Boehringer Ingelheim; betrokkenheid bij sociale projecten, zorg voor werknemers en hun gezinnen evenals het bieden van gelijke kansen aan alle medewerkers vormen de basis van de wereldwijde activiteiten. Onderlinge samenwerking en respect, alsmede bescherming van het milieu en duurzaamheid zijn intrinsieke factoren in alle inspanningen.
In 2012, had Boehringer Ingelheim een netto-omzet van ongeveer €14,7 miljard, waarvan 22,5% van de humane geneesmiddelen omzet wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.
Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vijf Fase 2 (twee geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studies voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in psoriasis en lupus, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is momenteel in een First-in-Human Fase 1 studie.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL