Galapagos’ service divisie en Biogen Idec tekenen overeenkomst in sclerodermie.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/11/2013 08:10
• Identificatie en validatie van nieuwe targets in sclerodermie
• Toepassing van Galapagos’ SilenceSelect® technologie en unieke humane huidmodellen
Mechelen (België); 12 november 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie BioFocus een driejarige overeenkomst heeft getekend met Biogen Idec voor de identificatie en validatie van nieuwe targets in sclerodermie.
Galapagos’ servicedivisie BioFocus zal haar SilenceSelect® platform en unieke humane huidmodellen toepassen om nieuwe assays te ontwikkelen en targets te identificeren in sclerodermie. Met het tekenen van de overeenkomst ontvangt BioFocus een vooruitbetaling en onderzoeksbetalingen. Bovendien kan BioFocus succesbetalingen ontvangen voor mijlpalen in het programma. De waarde van deze overeenkomst kan voor BioFocus oplopen tot $31 miljoen.
“Galapagos heeft unieke expertise in humane primaire cellen, waardoor het in staat is om nieuwe targets te identificeren voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen sclerodermie,” zegt Jo Viney, vice president geneesmiddelenonderzoek bij Biogen Idec.
“We verwelkomen Biogen Idec als klant en kijken uit naar het toepassen van onze technologie in een nieuw ziektegebied waar een grote behoefte is aan goede medicijnen,” zegt David Smith, CEO Galapagos Services.
Sclerodermie is een auto-immuunziekte gekenmerkt door verharding van de huid. Er kan bij patiënten ook verharding van de organen optreden, wat leidt tot invaliditeit en zelfs fataal kan zijn. Sclerodermie komt wereldwijd voor bij ongeveer 1 op de 1000 mensen. De ziekte komt vier keer meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaak van de ziekte is niet bekend en er zijn geen geschikte behandelingen.
Over BioFocus
BioFocus levert een breed scala aan producten en diensten met als doel preklinische kandidaat-medicijnen te leveren in verschillende therapeutische gebieden, met name op gebied van neuro-degeneratieve- en ontstekingszieken. Een groeiend aandachtsgebied ligt in het leveren van kandidaat-medicijnen tegen zeldzame en verwaarloosde ziekten. BioFocus heeft vooruitstrevende en uitgebreide drug discovery mogelijkheden om targets, hits, leads en kandidaat-medicijnen aan klanten te kunnen leveren. Bij BioFocus werken meer dan 150 wetenschappers in de research centra in het VK en Nederland. Meer informatie kunt u vinden op www.biofocus.com


tijd 09.13
Galapagos EUR 14.50 +48ct = 3,42% vol. 24.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL