Wavin,Strong revenue growth of 22%;

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/04/2011 07:58
Sterke omzetgroei van 22%;
stabiele marge-ontwikkeling ondanks stijging grondstofprijzen.
Zwolle, 20 april 2011 – Wavin, marktleider in Europa op het gebied van kunststof leiding-systemen, geeft vandaag een update van de gang van zaken in het eerste kwartaal van 2011.
Samenvatting
• Omzet eerste kwartaal EUR 300 miljoen, 22% hoger dan in Q1 2010 (omzet op vergelijkbare basis +19%)
• Substantiële groei in alle regio’s, zowel in Above Ground als in Below Ground activiteiten
• Q1 Ebitda EUR 10,9 miljoen, een stijging van 31% in vergelijking met 2010 (EUR 8,3 miljoen)
• Ebitda marge steeg naar 3,6% (Q1 2010: 3,4%)

Markten en resultaten
Wavin’s omzet in het eerste kwartaal steeg 22% naar EUR 300 miljoen in vergelijking met EUR 245 miljoen in 2010, dankzij marktherstel en gunstige weersomstandigheden. Gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen en acquisities, was de omzetstijging op vergelijkbare basis 19%.
Zowel de Above Ground als de Below Ground activititeiten presteerden goed. Groei in Above Ground werd gesteund door verder marktherstel in een aantal voor Wavin belangrijke landen en de introductie van een nieuw systeem in het Hot & Cold segment. Wavin’s Below Ground business ondervond dit jaar geen hinder van strenge winterse omstandigheden en toonde een sterk herstel. In de meeste landen was sprake van substantiële groei. Echter in Frankrijk, Italië en Ierland, was de omzetontwikkeling vlak.
Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (Ebitda) steeg in Q1 31% naar EUR 10,9 miljoen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, nam de Ebitda marge met 20 basispunten toe naar 3,6%. In alle markten zijn in Q4 2010 prijsverhogingen doorgevoerd, resulterend in marge-stabilisatie in de meeste werkmaatschappijen. In Q1 zijn opnieuw prijsaanpassingen aangekondigd om grondstofprijsstijgingen van een verdere 10 tot 15% op te vangen.
Vooruitblik
Wavin verwacht dat de omzet zich gunstig zal blijven ontwikkelen, zij het in een lager tempo dan in het eerste kwartaal. De ontwikkeling van grondstofprijzen blijft onvoorspelbaar en we blijven ons richten op het doorgeven van verdere verhogingen van de grondstofprijs.

Profiel Wavin
Wavin is marktleider in kunststof leidingsystemen in Europa. De onderneming levert moderne en flexibele oplossingen die van wezenlijk belang zijn voor ondermeer drinkwatervoorziening, oppervlakte verwarming en koeling, regen- en stormwater opvang, water en gas distributie en telecommunicatie toepassingen. Het hoofdkantoor van Wavin is gevestigd in Zwolle. De onderneming heeft vestigingen in 26 Europese landen, waarvan 18 met productiefaciliteiten. Wavin telt circa 6400 medewerkers en rapporteerde over 2010 een omzet van ruim EUR 1,2 miljard. Buiten Europa heeft het bedrijf een netwerk van, licentiehouders en distributeurs. Wavin is genoteerd op NYSE Euronext, Amsterdam (WAVIN). Voor meer informatie over Wavin, zie www.wavin.com.

reactie XEA.nl
En als de bouw in Nederland ook nog eens gaat aantrekken, kan de verbetering versnellen bij Wavin.
Een aandeel met meer kansen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL