Wavin’s nieuwe CEO Henk ten Hove presenteert strategie update tijdens Capital Market Day

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/10/2010 08:11
Zwolle, 12 oktober 2010 – Tijdens de Capital Market Day van Wavin, marktleider in Europa op het gebied van kunststof buis- en leidingsystemen, vandaag in Amsterdam, presenteert de nieuwe CEO Henk ten Hove ‘Wavin 2015’, de ondernemingsstrategie voor de periode 2011-2015.

Strategische prioriteiten ‘Wavin 2015’
• Marktleiderschap. Verder uitbouwen van leidende marktposities in bestaande landen en investeren (zowel middels autonome groei als door acquisities) in Europese landen waarin marktleiderschap kan worden bereikt. Doelstelling is een nummer 1 of 2 positie in markten waarin Wavin actief is.
• Portfolio en Segmentatie. Het aanbieden van een compleet product portfolio aan de klant en groei in de utiliteitsbouw. Dit middels een sterke nadruk op duurzame systemen en oplossingen en groei in de belangrijke segmenten Water Management en Surface Heating & Cooling.
• Operationele Optimalisatie. Focus op het uitbouwen van de leidende positie als dienstverlener en het terugdringen van kosten door middel van complexiteitsreductie en een optimale productie- en logistieke organisatie.
• Innovatie. Nadruk op ontwikkeling en implementatie van Europese innovatie projecten.

Financiële doelstellingen ‘Wavin 2015’
• Omzet. Organische groei 2% boven de Europese bouwindustrie. De omzetontwikkeling wordt mede gerealiseerd door de sterke aanwezigheid in opkomende markten, verdere vervanging van traditionele materialen door kunststof en stijging van de vraag naar energie efficiënte- en water management oplossingen.
• Marge. Terugkeer naar marge niveaus van voor de crisis bij een lagere omzet. Dit dankzij sterke lokale marktposities, innovatie en structurele kostenbesparingen.
• Leverage. Terugdringen van de leverage ratio1) tot een gemiddelde van 2,0 over het hele jaar.

Naar aanleiding van de strategie update, zegt Wavin CEO Henk ten Hove: “Na een periode waarin we ons hebben toegelegd op het door de crisis heen leiden van de onderneming, is het nu tijd voor duurzame groei en winstgevendheid. In de afgelopen jaren hebben we gereorganiseerd, het aantal medewerkers met meer dan 1600 FTE’s gereduceerd, een kostenbesparing van EUR 45 miljoen gerealiseerd en een herfinanciering succesvol afgerond. Ondanks het feit dat we op de korte termijn geen breed marktherstel voorzien, gaan we een nieuwe fase in. De basiselementen van onze strategie blijven lokaal marktleiderschap, het leveren van een compleet productassortiment en focus op Europa. Dit wordt ondersteund door groepsinnovaties en een efficiënte productie- en logistieke organisatie. Het ‘Wavin 2015’ programma zal bijdragen aan krachtig herstel, zodra de markten naar normale niveaus terugkeren.“

Tevens werden de volgende organisatorische wijzigingen aangekondigd:
• Management Board. Het aantal leden van de Management Board wordt beperkt tot 3 in plaats van 4. Vanaf 1 oktober bestaat de Raad van Bestuur van Wavin uit Henk ten Hove (CEO & President), Pim Oomens (CFO & Executive Vice President) en Maarten Roef (Executive Vice President).2)
• Regionale Structuur. De 4 West-Europese regio’s worden teruggebracht naar 2. Dit om meer schaal- en synergievoordelen te behalen. De regio’s Groot Brittannië/Ierland en Zuid West Europa (Frankrijk) worden gecombineerd, evenals regio’s Noord Europa/Noord West Europa. In de opkomende markten worden de Baltische staten (Estland, Letland, Litouwen) onderdeel van de Wavin regio Centraal & Oost Europa. De regio Zuid Oost Europa blijft ongewijzigd.
• Business Unit structuur. De nieuwe afdeling ‘Marketing & Technology’ bundelt de krachten van de huidige business units ‘Building & Installation’ (Bouw & Installatie) en ‘Civils & Infrastructure’ (Weg- en Waterbouw) en het Research & Development centrum.

De nieuwe organisatiestructuur zal per 1 januari 2011 volledig zijn doorgevoerd.

Aanvullende informatie
Om 11.00 uur begint een webcast van de Capital Market Day. Deze is te volgen via ‘Webcasts’ in het Investor Relations deel van www.wavin.com. Een power point presentatie is vanaf circa 10.00 uur beschikbaar onder ‘Presentations’ in het IR deel van de website.

1) Netto schuld/ Ebitda in laatste twaalf maanden
2) Wordt geformaliseerd in een aandeelhouders bijeenkomst, volgend jaar

Profiel Wavin
Wavin is marktleider in kunststof leidingsystemen in Europa. De onderneming levert moderne en flexibele oplossingen die van wezenlijk belang zijn voor ondermeer drinkwatervoorziening, oppervlakte verwarming en koeling, regen- en stormwater opvang, water en gas distributie en telecommunicatie toepassingen. Het hoofdkantoor van Wavin is gevestigd in Zwolle. De onderneming heeft vestigingen in 29 Europese landen, waarvan 18 met productiefaciliteiten. Wavin telt circa 6300 medewerkers en rapporteerde over 2009 een omzet van EUR 1,2 miljard. Buiten Europa heeft het bedrijf een netwerk van, licentiehouders en distributeurs. Wavin is genoteerd op NYSE Euronext, Amsterdam (WAVIN). Voor meer informatie over Wavin, zie www.wavin.com

tijd 12.00
Wavin EUR 10,22 +29ct

tijd 12.51
in de toelichting worden onze woorden die wij al vaker naar buiten brachten bevestigd.
Bij zowel vloerverwarming, radiatoren als bij loodgieters neemt het gebruik van plastic bovendien toe. Metaal wordt steeds meer vervangen door plastic, legt de bestuurder Roef uit tijdens zijn toelichting.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL