Beknopt verslag van de BAVA van Wavin.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/12/2007 19:14
Om 14.30 opende de voorzitter Mr. P.C. v.d. Hoek de BAVA, nam de gebruikelijke stukken door en waarom een BAVA er werd gehouden. Aanwezig waren ca. 25 personen en 23.890.643 aandelen zijnde 30,33% van het totaal van 78.166.116 sts.
Punt 2
de decharge van J.R. Voûte als lid van de Raad v. Commissarissen voor zijn diensten, na de beursgang was hij als afgevaardigde van CVC niet meer nodig. Die werd verleend, maar (terecht) zei de VEB vertegenwoordigster, er zijn geen cijfers over zijn werk bekend, hoe kunnen wij hem dan beoordelen?
Indien er fouten zaken zijn/waren in de cijfers van 2007, dan zou hij er nog op aan worden gesproken, zei de voorzitter v.d. Hoek.
Punt 3
de benoeming van Mevr. B. Stymne Göransson en de heer R.A. de Ruijter.
de eerst was niet aanwezig en de benoeming had geen tegen stemmen. Wel bij de benoeming van R.A. de Ruijter, (KLM verleden en VNU) werden naar voor gehaald, maar per saldo ging de benoeming door o.a. volmachtstemmen toch door, t.w. 12.043.057 volmachten, daarvan waren ruim 10 miljoen van de volmachten voor en de zal gaf met meerderheid ook de voorstemmen aan R.A. de Ruijter.
Punt 4
Goedkeuring van lange termijn Prestatie Plan.
Dat was voor ca. 150 Kader en de Commissarissen.
Op onze vraag; waarom alleen voor die medewerkers en niet voor elke medewerkers, kwam het antwoord, teveel administratie. Maar ze zouden daar ook registeraandelen voor kunnen inschrijven. Nu geeft het kapitaalsbeslag en het is een hele berekening. De basis van de beloning is, de prestatie van winst-groei en cashflow.
Op aandringen van onze vertegenwoordig zal er over nagedacht worden, om ook voor de overige medewerkers wat te bedenken, maar daar mogen de commissarissen over beslissen. Het voorstel zoals het in de bijlage stond,welke een duur heeft van 7 jaar( het aanhouden van de aandelen, voor de uitkering plaats vindt) werd met meerderheid aangenomen.
Punt 5 de rondvraag.
Daar was onze vertegenwoordiger de enige die vragen had,
vraag 1
de omzetwaarschuwing of winst waarschuwing.
U gaf bij de jaarcijfers 6-8% omzetstijging aan.
Bij de halfjaarcijfers 10-13%
Bij de derde kwartaalcijfers update weer 7,5 - 8,5% stijging.
Dat alles heeft betrekking op de omzet. Dat ging zo plotseling, in ca. 3 weken tijd, sloeg dat om. Wij (Wavin) hebben daar een les uit gehad, niet meer zo positief te zijn en meer terughoudender te zijn.
Waarom geeft U nog van die kwartaalcijfers uit? Geef updates en later de halfjaarcijfers en de jaarcijfers, dan reageert de beurs ook minder en is de koersvorming ook rustiger/stabieler. Daarop zei de CEO Houben, wij zullen het meenemen, maar wij blijven bij de uitspraak over onze winst over 2007, die wij gedaan hebben.
vraag 2
U heeft in Turkije Pilsa Plastic overgenomen. Die gaan wij misschien overnemen als wij goedkeuring en toestemming krijgen. Is dat Uw strategie om daar vlak bij de klant(en) te zitten? o.a., Maar wij zitten al in 27 landen en willen dat doormiddel van overnames uitbreiden. Daar is Pilsa Plastic er "een" van.
vraag 3,
Schoeller Wavin (Arca).
Zijn daar nog bindingen mee of is dat verleden tijd.
Antwoord: ja.
Daarna kon de goed leidende voorzitter de BAVA sluit, klein 1 uur na de opening.
Even napraten onder het genot van een hapje en drankje.
Wij wisselden nog even wat woorden met de mensen achter de groenen tafel, o.a. over de benoeming van de heer R.A. de Ruijter.
Die had van zijn fouten geleerd, zei hij. Van fouten leer je het snelst en het meeste, was ons antwoord.
Ook de koersvorming zou meer in de gaten gehouden worden, als er sowieso wat aan te doen is. Op de site staan "geen" actuele koersen, maar hebben een vertraging.
En zo werden er nog andere kleine zaken doorgesproken.

Onze (red. XEA.nl) indruk is, Wavin heeft geleerd van haar fouten en zal voorzichtiger zijn met uitspraken en andere mededelingen. Zitten in een markt, die zo om kan slaan in de plus of in de min, toch zal de groei i.v.m. wettelijke eisen milieu en water (denk aan dubbelsysteem voor waterleiding en hemelwater) in de bouw aanwezig blijven. Indien die eisen strenger worden zal de vraag naar producten van Wavin kunnen versnellen. Wavin blijft een grote speler op dat gebied.
Op deze prijs EUR 9 - 9,50 een goede koop!

d.d. 12/12/2007
Media,
Julius Baer Multipartner heeft een belang van 5,83 procent genomen in de producent van buizen en leidingsystemen Wavin.
Dit sluit goed aan op onze visie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL