Afwikkeling oude AANDELEN SNS een duistere zaak

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/10/2014 06:50
De afwikkeling van de aandelen van de genationaliseerde bank SNS is een duistere zaak aan het worden.
Wij hadden enkele vragen richting VEB gestuurd, hier de vragen

Dit zagen wij op de website van de AFM staan
DAT DIT ZOMAAR gebeurd is.

Shortlijst AFM
BlackRock Investment Man.(UK) Ltd SNS Reaal N.V. NL0000390706 0 2013-02-01
BlackRock Investment Man.(UK) Ltd SNS Reaal N.V. NL0000390706 1,8 2013-01-18

TT International SNS Reaal N.V. NL0000390706 0 2013-02-01
TT International SNS Reaal N.V. NL0000390706 1,83 2012-11-01

Oceanwood Capital Man. LLP SNS Reaal N.V. NL0000390706 0 2013-02-01
Oceanwood Capital Man. LLP SNS Reaal N.V. NL0000390706 0,92 2013-01-17

GLG Partners LP SNS Reaal N.V. NL0000390706 0 2013-02-01
GLG Partners LP SNS Reaal N.V. NL0000390706 3,82 2013-01-23
BEGRIJPT U deze HANDELINGEN van de AFM.
HOE KUNNEN deze de aandelen HEBBEN ingekocht?
Zo strijken zij geld op en IEDEREEN houdt zijn MOND!!!!!
ZOMAAR op NUL gezet!!
Deze hadden de aandelen via een VEILING moeten terugkopen zoals in het verleden wel eens gebeurde. Graag UW reacties. Hier worden de SNS aandeelhouders benadeeld. mvg

Hier het antwoord van de VEB naar aanleiding van..
Hartelijk dank voor uw e-mail. Twee dingen aangaande uw vraag over shorters in het aandeel SNS Reaal:
1. Allereerst wil ik mededelen dat de short-posities van onder andere hedge funds gewoon nog openstaan. Datzelfde geldt voor shorters in afgeleide producten als bijvoorbeeld turbo’s of kopers van putopties die speculeerde op koersdalingen. Vanwege een technische aangelegenheid is na nationalisatie eenmaal kort handel geweest voor zogeheten unsettled shorts. Dit zijn shorters die drie dagen voor nationalisatie hebben geleend en verplicht moesten aankopen. LCH Clearnet heeft dit gedaan via een zogenaamde buy in procedure. Het ging hier om een relatief klein aantal aandelen van 440.000 aandelen, totaal waren er al ongeveer 26,5 miljoen aandelen SNS ge-short vlak voor nationalisatie. De unsettled shorts zijn overigens uitvoerig in de media besproken. De afwikkeling van alle speculanten a la baisse (shorters) vindt verder pas plaats na de prijsbepaling in de schadeloodstellingsprocedure door de Ondernemingskamer. Euronext kan tot dat moment simpelweg niets doen met deze posities.
2. Waarom in het Excel-register van de AFM het uitstaande percentage shorts SNS wel op 0 is gezet kunnen wij niet bevestigen. Vermoedelijk, (daar het om berekende percentages gaat), is de shortpositie in % afgeleid van bijvoorbeeld de marktkapitalisatie. De koers is door alle banken en brokers op 0 gezet en dus is de marktkapitalisatie 0. Wie de shortpositie deelt op een marktkapitalisatie van 0 komt wederom op 0 als uitstaand shortpercentage. Wij hebben de AFM om een inhoudelijke reactie gevraagd, maar de AFM wil geen inhoudelijke toelichting geven vanwege hun geheimhoudingsplicht.
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. mvg

Onze reactie naar onze LEZERS toe is het volgende: "hoe kan er NOG gehandeld worden in aandelen SNS Bank terwijl er Genationaliseerd is"?
- Dit is voor ons onverklaarbaar die buy in procedure en hoe is dat bekend gemaakt?
De VEB schrijft, ook de posities van de Hedge Funds staan nog open!!
- Hoe kan de AFM dan die posities op NUL zetten en verschuild zich qua uitleg achter GEHEIMHOUDINGSPLICHT?!

Door die nationalisatie van de Staat zijn de aandelen SNS geen rekensommetje geworden, ook niet voor de bezitters en baissiers van nul = nul!

Die nationalisatie had NIMMER gemogen!!

Omdat het een bank is? Waarom is Imtech dan NIET genationaliseerd??

Dit is al strijdig.

Maar er is nog meer.
Door het op NUL zetten van die posities van de Hedge funds in het register van de AFM, doet de AFM voorkomen dat er een "afhandeling/verrekening" is geweest voor buitenstanders. Terwijl de VEB schrijft, ook de posities van de Hedge Funds staan nog OPEN.
Wat is er nu WAAR?
Als het register een WAARHEIDSGETROUW beeld moet geven, dan is er een afhandeling geweest met/door de Hedge Funds.

Want als dat WEL zo is geweest, hoe kan dat dan? Waar kwamen dan die aandelen SNS vandaan?
Of waren dat TOCH, zoals wij enige tijd geleden ontdekten uit ons Netwerk, FICTIEVE (niet bestaande aandelen) en zo afgehandeld konden worden.
Als het WEL bestaande aandelen SNS waren geweest, dan had er een veiling bekend gemaakt moeten worden, met alles erop en eraan. Dat hebben wij nergens gelezen.
Het kan ook zijn dat het geleende aandelen SNS waren, maar dat die SNS aandelen uit het verzameldepot van Effectenkredietinstelling(en) kwamen ZONDER contracten etc..
WAT verboden is.
Advies AFM; verschuilt U niet achter geheimhoudingsplicht, maar onderzoek het hier boven beschrevene, anders zet U Uw betrouwbaarheid op het spel.
De handel op de beurzen is al een spel, maar de beleggers (vooral de kleine) mogen toch wel bescherming verwachten en vooral van UW instantie als de AFM.

Maar er is meer, De Nationalisatie had NIMMER door de Rechter goedgekeurd mogen worden zoals dat gebeurd is. De Rechter heeft onvoldoende kennis en advies gekregen, want wist hij wel dat er een zogenaamde buy in procedure was geweest? NEEN is ons antwoord, want NU heeft hij dit gelegaliseerd. ER waren toch GEEN vrije AANDELEN SNS meer!!!

Als het Register van de AFM door andere NU wordt ingekeken, en er zou(den) overnames van 1 of meerdere Hedge Funds komen die baisse-positie in aandelen had, gaat er GEEN signaal meer uit dat daar een "verborgen risico" in dat Hedge Fund kan zitten.

Want die aandelen kunnen NIET meer worden in gedekt en als dat wel zou KUNNEN, moet dat via een veiling waar vraag en aanbod tegen elkaar worden gezet.
Daar kunnen ZEER hoge prijzen dan uitrollen.

Maar de STAAT zit ook met een probleem.
Die kunnen de SNS Bank onder dezelfde NAAM "nimmer" meer naar de Beurs terug laten keren, want dan komen er claims van de oude bezitters.

Zo zijn en hebben wij nog veel meer vragen over deze duistere manier van nationalisatie en afhandeling en de goedkeuring door de Rechter van die Nationalisatie van de SNS Bank en het verschuilen door de AFM van het op NUL zetten van de posities van Hedge Funds eerder genoemd in dit schrijven.

Is hier "klasse Justitie" of oneerlijke afhandeling(en) geweest?
Wie onderzoekt DIT?

Waar is openheid, eerlijkheid, transaparantie en begrijpelijkheid NOG?
Lezer mogen de tekst gebruiken op het sociale media.

SNS
Beleggers die posities hebben in SNS moeten hun aandelen opvragen formeel en kunnen dan in een civiele zaak gaan eisen, dat die shorters HUN stukken terug koopt. Die kunnen hun short posities alleen op deze manier vereffenen.
Ongepast en ongehoord deze acties in het short register. Dit is tegen alle regels in. Die uitspraak van de rechter moet aangevochten worden op deze gronden. Die vond de Natinalisatie door de Staat verantwoord, maar had GEEN "kennis" van wat de gevolgen van zijn uitspraak waren. Daar had eerst een uitvoering van de verplichtingen t.o. de beleggers die aandelen tegoed waren en andere verplichtingen o.a. de shorters moeten komen en daarna een vervolg van het een en ander.
Zit de tegenwoordige Effectenhandel NU zo in elkaar?
De groten hebben de macht en het geld!

Vorderingen op Indonesië
Amsterdam — Vanaf 14 mei 1974 zullen op de Amsterdamse beurs certificaten Claimindo worden verhandeld. Deze certificaten vertegenwoordigen vorderingen op Indonesië, voortgekomen uit de schuldenregelingen tussen de regering van dat land en de Nederlandse betreffende nationalisaties.

Er zijn twee soorten certificaten. De eerste, de kortlopende, vertegenwoordigen ƒ 1000,- nominaal aan vorderingen, die betaald moeten worden In de jaren 1973-1977. De tweede soort is een langlopende, waarbij de certificaten nominaal f 5000 aan vorderingen vertegenwoordigen, die betaald moeten worden in 1978-2002. Notering voor beide soorten zal in Amsterdam warden aangevraagd.
Administratiekantoor Claimindo is opgericht om het mogelijk te maken voor oud-Indische maatschappijen in liquidatie te gaan. Vaak hebben deze vennootschappen alleen nog een claim op Indonesië. Deze kan worden overgedragen aan Claimindo, die aandeelhouders certificaten verstrekt, waarop de binnenkomende teelden op Indonesië worden uitbetaald. Hierop is geen inkomstenbelasting verschuldigd.
Er zijn thans voor ongeveer ƒ 24,2 min aan certificaten in omloop, waarvan ƒ 2,6 min kortlopend. Daarnaast staan ongeveer voor ƒ 2,5 min aan legitimatiebewijzen (kleine coupures, omwisselbaar in certificaten) uit, waarvan ƒ 250.000 kortlopend. D? Indonesische autoriteiten hebben laten weten, dat zij het op prijs stellen, dat de Claimindo-ccrtificaten ''e zijner tijd ook op de beurs van O'' ikarta genoteerd zullen worden, aldus introducent Pierson, Heldring en Pierson.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

reactie XEA.nl
Wij van de redactie gaan ook uit van een regeling over de SNS afhandelingen. Die Nationalisatie was niet juist en eigenlijk "onwettig", de rechter heeft het onlangs in algemeen belang wel akkoord bevonden, maar dit was onjuist en had op deze manier NIET gemogen.
Waarom SNS genationaliseerd en IMTECH niet?

Er waren fouten gemaakt door Toezichthouders bij het toelaten van de overname van de Vastgoed poot van de ABN AMRO door de SNS.

Controle bij vastgoedpoot SNS was ondermaats - BNR .. per 30 jan.2013
SNS was: een gezonde bank met een rottende vastgoedpoot ... per 1 febr. 2013
In 2006 nam SNS voor 8,8 miljard euro de vastgoedactiviteiten van ABN Amro over. Daarvan bestond 2,2 miljard uit buitenlandse leningen.
Toen ging het FOUT en lieten de Toezichthopuders steken vallen.
www.trouw.nl/.../Een-bank-redden-kan-nu-wel-volgens-het-boekje.dhtm...
SNS Reaal ten onder aan vastgoedproblemen | nu.nl ...



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL