Hogere operationele winst Air France-KLM, nettowinst daalt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 31/10/2013 08:59
PARIJS (AFN) -
Air France-KLM heeft in het derde kwartaal een operationele winst behaald van 634 miljoen euro, bijna 30 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg licht tot 7,21 miljard euro. Dat maakte het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern vandaag bekend. Onder de streep hield de luchtvaartgroep 144 miljoen euro over, tegen 296 miljoen euro in het derde kwartaal van 2012. De daling kwam onder meer door een afschrijving van 137 miljoen euro op het belang van 25 procent dat Air France-KLM heeft in Alitalia. Ook zitten reorganisatielasten van 216 miljoen euro in het resultaat verwerkt.
Hoewel de resultaten onderliggend verbeterden, ziet Air France-KLM nog altijd nauwelijks verbetering van de economische omstandigheden. Daarnaast remden ongunstige wisselkoerseffecten de de omzetgroei. Dat de winst desondanks is toegenomen, is volgens het bedrijf te danken aan kostenbesparingen.
Ingrepen
Vooral de vrachtpoot en de Europese passagiersactiviteiten kampen volgens topman Alexandre de Juniac met ,,grote problemen''. Daarom besloot Air France-KLM vorige maand juist daar tot extra ingrepen. De Franse tak van de groep schrapt ruim 2800 banen extra, bovenop de ruim 5000 arbeidsplaatsen die eerder al kwamen te vervallen.
Air France-KLM herhaalde zijn verwachting dat de operationele winst in de tweede jaarhelft in ongeveer dezelfde mate verbetert als in de eerste. Dat zou betekenen dat de groep als geheel een kleine winst boekt. Die moet dan wel komen van KLM want De Juniac zei eerder al dat Air France dit jaar nog rode cijfers zal schrijven.

tijd 09.00
De AEX 388.47 -2,73 -0,70% Air France KLM EUR 7,53 -19ct vol. 142.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL