Groei Biobased Economy zet door

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/07/2017 07:25
Steeds meer bedrijven in Nederland zijn actief in biobased economy. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitoring van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland. Ook draagt de overheid meer bij aan onderzoek op dit vlak.

De biobased economy (BBE) maakt groene groei mogelijk. Door hernieuwbare grondstoffen te gebruiken ontstaan nieuwe economische kansen en vermindert tegelijkertijd de uitstoot van CO2. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken houdt RVO.nl de ontwikkeling van BBE bij.

17% meer BBE-bedrijven
In de ‘Monitoring biobased economy in Nederland 2016’ zijn de cijfers van 2015 verwerkt. Daaruit blijkt dat BBE gestaag verder groeit. Zowel het bedrijfsleven als de overheid zet meer in op de ontwikkeling en toepassing van BBE. Zo groeide het aantal BBE-bedrijven in 1 jaar van 947 naar 1.110, een groei van 17%. De cijfers zijn gebaseerd op 1.314 subsidieprojecten tussen 2010 en 2015 waarin biomassa wordt gebruikt voor energie- of materiaaltoepassingen.

10% meer overheidsinvesteringen
In dezelfde periode steeg de overheidsbijdrage aan BBE-onderzoek met 10%. Dit is vooral te danken aan het groeiende aantal BBE-projecten in de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) en de bijdrage van de TKI Groen Gas (Topconsortium voor Kennis en Innovatie Groen Gas).

Groene innovaties
BBE leeft in de regio. Kennisinstellingen en bedrijven werken veel samen om via toegepast onderzoek meer uit biomassa te halen. Dat leidt niet alleen tot kennisontwikkeling en scholing van een nieuwe beroepsgroep. Er ontstaan ook opvallende groene innovaties. Denk aan eierdozen die voor 50% bestaan uit gras. ’s Werelds eerste beweegbare klapbrug van biocomposiet. Muurverf op basis van een biobased bindmiddel. Of wandbekleding gemaakt van oude spijkerbroeken.

Voor meer informatie zie het complete rapport Monitoring Biobased Economy in 2016.

http://www.rvo.nl/file/monitoring-biobased-economy-nederland-2016pdf

Bron: BioBasedEconomy.nlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL