Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

RiverBank – De nieuwste bank in de EU

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/04/2017 13:39
RiverBank S.A. kondigt aan op 10 april 2017 officieel van start te gaan, nadat het in maart 2017 van de Europese Centrale Bank een Europese banklicentie heeft verkregen.

RiverBank is een kredietverstrekker gespecialiseerd in financiering van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB), aanvankelijk in de Benelux en Duitsland. De beoogde omvang van de leningen ligt tussen €750.000 en €3 miljoen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om co investeringen te doen in leningen tot €10 miljoen.

RiverBank heeft een eenvoudige organisatiestructuur dankzij haar fintech profiel, gebaseerd op de digitale verwerking van kredieten. In de loop van 2018 zal RiverBank ook online spaarproducten gaan aanbieden en de kernactiviteit kredietverlening verder uitbouwen. De moderne technologie van RiverBank wordt ondersteund door een zeer ervaren kredietteam dat garant staat voor een sterke analyse en monitoring van kredietrisico’s.

Als reactie op het verkrijgen van de banklicentie zei medeoprichter en CEO Jean-Laurent Girard, voorheen Managing Director bij Morgan Stanley: “We zijn er van overtuigd dat we, door een bank en een fintech benadering te combineren op één platform, onze MKB-klanten goed kunnen bedienen bij hun financiering.”

Over het belang van de licentie zeiden Prof. Roland Berger en Michel Péretié, medeoprichters van RiverBank via de Britse investeringsmaatschappij RiverRock ECP LLP: “We zijn zeer verheugd met de totstandkoming van RiverBank, die een aanvulling vormt op onze strategie om de motor van de Europese economie te ondersteunen.”

“De bank vormt een uitstekende uitbreiding van onze langdurige en sterke aanwezigheid in Luxemburg en Europa door diverse grote investeringen in de Europese economie, en in het bijzonder in de financiële dienstverlening,” aldus meerderheidsaandeelhouder, medeoprichter en industrieel ondernemer Naguib Sawiris, via zijn familie vehikel Marchmont.

Over RiverBank
RiverBank is een nieuwe bank, goedgekeurd door de Europese Centrale Bank (ECB) en onder toezicht van de Luxemburgse Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF).

De leden van het executive team van RiverBank zijn zeer ervaren en hebben leidende posities bekleed bij een aantal van de meest gerespecteerde banken ter wereld.

Het bestuur wordt ondersteund door een sterke board, waaronder Naguib Sawiris, voorzitter van Orascom TMT Investments, Gemini Development en Euronews, Michel Péretié, voorzitter van RiverBank en CEO van RiverRock ECP en Jean-François Sammarcelli, voormalig plaatsvervangend CEO van Société Générale.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL