TKH breidt activiteiten in zorgsector uit Unieke technologie voor medicijndistributie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/10/2011 17:49
TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt om een meerderheidsbelang van 57,5% te nemen in KLS Netherlands (‘KLS’) met vestigingen in Almere en Hoogeveen. KLS levert unieke technologie voor de distributie van medicijnen van producent tot en met de consument.

KLS ontwikkelt en produceert systemen en software voor zowel groothandel, apotheker en consument. Met de technologie van KLS kunnen grote efficiencyverbeteringen worden gerealiseerd in de keten van medicijnuitgifte in de vorm van een hogere productiviteit, minder medicatiefouten en een hogere therapietrouwheid. Door het consequent toepassen van de KLS-technologie kunnen in Europa miljarden euro’s worden bespaard. Zo kan met het concept IDQare door middel van medicijndispensers in combinatie met de informatieopslag over het gebruik van medicijnen een grotere therapietrouwheid worden gerealiseerd die tot een grote besparing van ziektekosten kan leiden. Naast IDQare staan de systemen van KLS ook bekend onder de merknamen Medicomaat en Centralfilling.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH Group: “Door de aansluiting bij TKH kan KLS een verdere doorbraak realiseren in haar streven om een internationale toonaangevende speler te worden in de medische sector. De combinatie met bestaande technologieën, concepten en productiefaciliteiten in de TKH-groep zal bij KLS tot een versnelling van de groei leiden. De omzet zou binnen vijf jaar moeten kunnen groeien naar € 50 tot € 100 miljoen per jaar, waarbij een groot deel van de omzet terugkerend zal zijn in de vorm van inkomsten uit licenties en services. Voor TKH betekent KLS een versterking van de ambitie van TKH om te groeien in de zorgsector door technologie te leveren die inspeelt op een efficiëntere zorg.”

De huidige omzet van KLS bedraagt ruim € 5 miljoen op jaarbasis. De activiteiten zullen worden ondergebracht in het TKH-segment building technologies in aansluiting op de overige zorgtechnologie-onderdelen binnen de TKH-groep.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL