Koninklijke Ten Cate NV : TenCate trading update eerste kwartaal 2014

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/04/2014 08:22
Kerncijfers eerste kwartaal 2014
x 1 € miljoen
Eerste kwartaal 2013 Eerste kwartaal 2014 Mutatie Autonoom
Netto-omzet 241,2 223,3 -7% -5%
EBITA 12,8 5,5 -57% -56%
Nettoschuld 246,3 209,4
Schuldratio 2,80 2,80

TenCate realiseerde in het eerste kwartaal van 2014 een omzetdaling van 7%, waarvan 2% als gevolg van valutaeffecten. De lagere defensieomzet had een aanzienlijk effect op de winstgevendheid. TenCate acht de resultaten van het eerste kwartaal niet representatief voor het gehele jaar, vooral door het seizoensmatige karakter van een groot deel van de omzet en het lage aantal grote projecten in het eerste kwartaal. De nettoschuld daalde met € 37 miljoen, waarbij de schuldratio per saldo gelijk bleef.

Voor het gehele jaar handhaaft TenCate de groeiverwachting ten aanzien van de omzetontwikkeling voor de onderneming, onvoorziene ontwikkelingen voorbehouden.

Sector Advanced Textiles & Composites
De defensiegerelateerde omzet binnen de sector Advanced Textiles & Composites daalde in het eerste kwartaal van 2014 sterk ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. De defensiegerelateerde omzet zal zich naar verwachting sterk herstellen op basis van de huidige en verwachte orders.

Omzetgroei binnen TenCate Protective Fabrics werd in het eerste kwartaal gerealiseerd in de markt voor emergency response en voor industrial safety (TenCate Tecasafe® Plus).

De activiteiten in automotive- en industriële composieten leverden een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei van de sector TenCate Advanced Composites.

Sector Geosynthetics & Grass
TenCate Geosynthetics realiseerde een beperkte omzetgroei in Europa en de Amerikaanse continenten. In Azië bleef de markt voor infrastructurele projecten onder druk staan als gevolg van lagere overheidsbudgetten en lokale politieke onzekerheid.

De wereldwijde vezelproductie van TenCate Grass realiseerde omzetgroei en een hogere winstgevendheid als gevolg van een aantrekkende marktvraag naar hoogwaardige vezels, mede door een verschuiving van de mix naar kwalitatief hoogwaardige producten. De kosten die gepaard gingen met de opbouw van de marketing- en verkooporganisatie van GreenFields in de Verenigde Staten hadden een drukkend effect op de Grass-downstreamactiviteiten.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL