TenCate continueert partnerschap met Aachener Zentrum für Integrativen Leichtbau

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/02/2014 08:17
TenCate Advanced Composites, een toonaangevend leverancier van geavanceerde thermohardende en thermoplastisch composietmaterialen, heeft een nieuw partnerschapcontract van twee jaar getekend met AZL Aachen GmbH, het Aachener Zentrum für Integrativen Leichtbau in Aken (Duitsland) voor de gezamenlijke ontwikkeling van composietmateriaaloplossingen voor opkomende volumemarkten, zoals de automotive-industrie en de olie- en gasindustrie.

AZL Aachen GmbH, gevestigd aan de RWTH Aachen Universität, richt zich op de geautomatiseerde productie van qua sterkte en kosten geoptimaliseerde lichtgewicht componenten, geschikt voor massaproductie en veelzijdige procesketens in composiet- en multimateriaalontwerp. Het partnerschap van TenCate en AZL Aachen als industrieel dienstverlener richt zich op het verhogen van de productiviteit van de productieprocessen en het verminderen van de productiekosten voor thermoplastisch en thermohardende composieten.



TenCate begon de samenwerking met AZL Aachen als een van de founding partners in 2013. Vorig jaar is bij AZL Aachen een uitgebreid technologie- en marktonderzoek uitgevoerd voor de gezamenlijke ontwikkeling van composietmateriaaloplossingen voor opkomende volumemarkten. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met andere toonaangevende composiettechnologiepartners als BASF, DSM, Johnson Controls, Opel, SAERTEX, Toyota en Sabic.

Groot potentieel
Behalve voor de aerospacemarkt is er voor lichtgewicht composietmaterialen een groot potentieel in de automotive-industrie. Voor de grotere productievolumes in automotive zijn geautomatiseerde productieprocessen een must. De tijd die nodig is om een composiet auto-onderdeel te maken, moet namelijk concurreren met de conventionele metaalverwerking. Dergelijke vereisten zijn mogelijk bij gebruik van thermoplastisch composieten, welke geavanceerde materialen op dezelfde wijze kunnen worden gevormd als conventionele materialen. Samen met partners uit de industrie werkt TenCate Advanced Composites aan de ontwikkeling van een reeks thermoplastisch composietmaterialen die de volumeproductie in de automotive-industrie ondersteunen.

Strategische allianties
Allianties met partners, uit zowel de industrie als universitaire wereld, zijn cruciaal voor de versnelling van het ontwikkelingsproces en de route naar de markt. Belangrijke factoren zijn de noodzaak om het gewicht van auto's te verminderen en daardoor de vermindering van de CO2-emissies. TenCate is momenteel betrokken bij diverse automotive-initiatieven in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.


TenCate Advanced Composites
Almelo, donderdag 6 februari 2014




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL