TenCate kwalificeert composietmateriaal voor wereldwijd toonaangevende producent van automobielen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/12/2012 08:07
TenCate Advanced Composites heeft met succes koolstofvezelversterkt thermoplastisch composietmateriaal gekwalificeerd voor een wereldwijd toonaangevende producent van automobielen. Na de klantspecifieke ontwikkelingsfase voor een structurele automobieltoepassing is het kwalificatieproces nu afgerond en worden structurele integriteittesten van het eindproduct gestart.

De strategische focus van TenCate zal zich in eerste aanleg richten op structuurdelen en andere componenten die cruciaal zijn voor de integriteit en veiligheid van het voertuig. De vraag naar lichtgewicht constructies in hybride en elektrische auto's voor dagelijks gebruik zal de komende jaren groeien. Dit geleidelijke proces zal plaatsvinden door middel van gezamenlijke ontwikkeling met partners die toeleverancier zijn voor de automotive-industrie, in nauwe samenwerking met de OEM's.

Dave Clarke, global group director TenCate Advanced Composites stelt: 'Het strategische doel van TenCate is om onze leidende positie in thermoplastisch composieten en gevestigde industriële productiemogelijkheden te gebruiken om oplossingen voor de automotive-industrie te genereren. TenCate heeft haar huidige positie in met name de lucht- en ruimtevaart in de afgelopen decennia opgebouwd met het TenCate Cetex® productportfolio.

De productie van lichtgewicht voertuigen in grotere volumes zal werkelijkheid worden door gebruik te maken van vezelversterkte thermoplasten. Deze geavanceerde materialen kunnen de productieprocessen voor onderdelen en componenten aanzienlijk versnellen en industrialiseren. Het gebruik van koolstofvezelversterkte composieten zal in de toekomst niet langer alleen plaatsvinden bij de productie van Formule 1- en luxe sportwagens, maar een cruciaal onderdeel vormen van standaard, moderne en zuinige voertuigen'.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL