Smit Internationaal verwacht in 2003 circa 18 miljoen winst.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/05/2003 08:10
SMIT Internationale N.V. verwacht een aanzienlijk beter resultaat over 2003 dan over 2002.
Alle vier Divisies van SMIT dragen bij aan deze verbetering van het te verwachten resultaat.
Zoals eerder gemeld, is de implementatie van de in 2001 geformuleerde strategie uitgevoerd terwijl de daarmee gepaard gaande desinvesteringen nagenoeg volledig zijn afgerond.
Het chartercontract voor de "Smit Pioneer" is verkocht aan een bank. De verkoop van de twee E-schepen (halfafzinkbare zware ladingschepen) is overeengekomen en is alleen nog afhankelijk van inspectie van één van beide schepen. De onderhandelingen over de betrokkenheid in een aantal deelnemingen zullen naar verwachting in de loop van 2003 worden afgerond.
Activiteitenniveau in eerste vier maanden 2003.
De Divisies Harbour Towage en Terminals presteren goed in een stabiele markt door o.a. efficiency verbetering. De Divisie Salvage heeft volop werk. Echter de bergingsmarkt blijft onvoorspelbaar. De orderportefeuille voor 2003 voor het marktsegment wrakopruiming is goed gevuld. Vanwege het eerder gemelde uitstel van grotere hijsprojecten in het afgelopen jaar, profiteert de Divisie Transport & Heavy Lift nu van een zeer hoge bezettingsgraad.
Vooruitzichten 2003
Redactie: Gezien het bovenstaande verwacht de directie dat het netto resultaat over 2003 circa EUR 18 miljoen zal bedragen.
Dit bedrijf heeft een wissled beeld qua winstgevendeid. Met een koers van circa 18 euro en een winst van ca. 1,80 zit je op een k/w van 10 en dat is een juiste prijs vinden wij.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL