Scheepsrampen bezorgen Smit Internationale geld in het laatje.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/12/2002 18:49
Door de rampen op zee komt Smit Internationale als de orders doorgaan goed in het werk te zitten.
Voor het jaar 2003 gaat Smit al uit van betere resultaten, want men kan eigenlijk niet zonder de diensten van Smit Internationale.
Voor dit jaar blijft Smit bij de verwachting van ca. EUR 12 miljoen.
Als de bergingen van de Prestige voor de Spaanse kust door gaat en de Tricolor in het kanaal met de olie en de auto's, dan zit het jaar 2003 bij Smit goed.
Het Duitse schip dat later met de Tricolor in aanvaring kwam is door Smit alweer vlot getrokken. Je zou kunnen zeggen: " de een z'n dood is de ander z'n brood" en dat gaat bij Smit zeker op.

Om in dit soort fondsen te beleggen, is het zeker opletten. Je kan het zien als het aandeel Ajax, worden ze kampioen, dan zit het met de inkomsten wel goed. En dat is bij Smit juist met rampen, weinig rampen, minder inkomsten.
De koers van het aandeel zit op circa EUR 21 en vorig jaar was er ruim 1 euro dividend. Wij verwachten een verlaging van het dividend naar EUR 0,75 en dan is het aandeel goed betaald.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL