N.V. OPG Groep

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/07/2001 08:29
OPG genoteerd op de lokale markt heeft 10-01-2001 haar ondernemingsvorm omgezet van; de Apothekers Coop. OPG UA in de N.V. OPG Groep.
Men is nu bezig met verschuiving van haar activiteiten van intermediair naar "retailer".
De resultaten over het jaar 2000 stegen met 17% naar 50,6 miljoen euro. Het dividend was 1,30 euro. Voor het lopende jaar (korte termijn) verwacht men een verdere stijging van het resultaat en een autonome groei van 5 - 8% omzet. Dit mede door haar spreiding in diversen landen (o.a. Polen en Belgie). Begin dit jaar heeft OPG haar 17% belang in het Noorse Norsk Medisinaldepot ASA aan Gehe (Duitse club) verkocht. De Noorse Staat heeft toen ook haar 81% belang aan de Duitsers verkocht.
Nu komen wij bij het punt waar wij naar toe willen; wij verwachten dat door de omzetting begin dit jaar van haar ondernemingsvorm, de weg vrij is voor een overname door "Gehe". Er is nu een onderneming in NV vorm met stemgerechtigde aandelen, dit maakt een overname eenvoudiger.
Er is reeds lang een samengaan van Farma-bedrijven gaande, mede hierdoor is de koers van OPG sinds begin 1999 van klein 20 euro opgelopen naar nu ca. 38-39 euro.
Wij verwachten toch nog een overname-premie van 15-20%.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL