Netto operationeel resultaat OPG stijgt met 14%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/02/2003 09:28
· Het netto operationeel resultaat (dit is nettoresultaat exclusief buitengewoon resultaat en afschrijvingslasten goodwill) is met ruim 14% gestegen ten opzichte van 2001, van € 50,3 miljoen naar € 57,4 miljoen.
Inclusief afschrijving goodwill is sprake van een stijging van ruim 2% naar € 49,0 miljoen (in 2001: € 47,9 miljoen).
· De winst per aandeel (exclusief buitengewoon resultaat en afschrijvingslasten goodwill) stijgt met 13% van € 3,59 naar € 4,06.
· De winstgroei in 2002 is te danken aan de gevoerde strategie van OPG Groep.
Als manager van apotheekketens en marktpartij in de thuiszorg richt OPG zich steeds meer op de eindgebruikers op de gezondheidszorgmarkt.
· OPG wist het resultaat te laten stijgen in weerwil van teleurstellende ontwikkelingen in Polen (Orfe Groep) en het wegvallen van de winstbijdrage van de Gammasterbedrijvengroep die eind 2001 werd verkocht.
· OPG heeft ultimo 2002 153 apotheken in eigendom; de doelstelling van minimaal 150 apotheken eind 2002 is daarmee bereikt.
· In Polen worden in hoog tempo drie van de vijf groothandelsbedrijven van Orfe Groep organisatorisch, logistiek, commercieel en administratief geïntegreerd in één nieuwe organisatie. De twee andere bedrijven zullen volgen.
Daarmee is een goede uitgangspositie voor resultaatverbetering gecreëerd.
De resultaten van Orfe over 2002 stelden teleur. Dat hield verband met vertraging in de marktgroei, met reorganisatielasten en met additionele voorzieningen voor debiteuren.
· De reorganisatie van ons Nederlandse groothandelsbedrijf verloopt volgens plan. · Het jaardividend wordt verhoogd met € 0,05 tot € 1,40 per aandeel.
Het slotdividend bedraagt € 0,90 per aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL