Zorgen bij OPG ondanks goed halfjaar 2002

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/08/2002 12:55
OPG heeft een goed 1e halfjaar 2002 achter de rug. Door de harde concurrentie van o.a. Brocacef en Interpharm en extra kortingen van de apothekers zijn er toch zorgen voor de toekomst.
OPG mag dan een marktaandeel in Nederland van ca. 36% hebben, toch moet er goed op de winkel gepast worden.
Het 1e halfjaar had men een omzet van EUR 1.045,4 miljoen (was 967,3), Bruto-omzetresultaat van 168,1 miljoen (was 158.0 miljoen)
Nettoresultaat kwam uit op EUR 40,1 miljoen -incl. 15,7 miljoen buitengewoon resultaat(was 31,3 incl. 7,6 miljoen buitengewoon resultaat).Het nettoresultaat exclusief buitengewoon resultaat en afschrijvingslasten goodwill per aandeel was EUR 1,99 (was 1,74).
OPG gaat het interimdividend met 0,05 verhogen naar EUR 0,50.

De zorgen zitten niet alleen in Nederland maar ook in Polen. Daar is de betalingsbereidheid van de afnemers minder en daar wordt aangesleuteld. In Nederland gaat men personeel afvloeien en nog meer op eigen apothekers focussen. Hierdoor worden de marges beter en kunnen er nog meer thuiszorg producten door de vergrijzing worden afgezet.
Toch denken wij dat een zelfstandig OPG niet meer te houden is en zal zij zich moeten aansluiten bij een grote zus ( GEHE). Brocacef zit onder de paraplu van Phoenix, want ook voor Brocacef werden de marges door o.a. de Overheidsmaatregels minder en zo zal het ook voor OPG zijn.
De koers is alweer afgezakt naar de EUR 37. Wij blijven bij houden, want de premie bij een overname zal 10 tot 20% zijn op deze koers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL