Strukton, samen voor maximaal resultaat op circulariteit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/06/2017 11:13
Strukton, Ballast Nedam en Facilicom gaan samen met Albron voor maximaal resultaat op circulariteit. Dat werd bezegeld door de ondertekening voor de gezamenlijke ontwikkeling, bouw en exploitatie van het circulair horeca- en ontmoetingspaviljoen ‘the Green House’ in stationsgebied Utrecht.

Bron van inspiratie
Het paviljoen wordt 15 jaar lang een bron van inspiratie voor een nieuwe circulaire economie en biedt een bijzondere beleving middels horeca-, werk- en vergaderaccommodatie en duurzame innovaties. Zo vormt het paviljoen een directe meerwaarde voor de omgeving. Het paviljoen wil een breed publiek bereiken en inspireren en zo bijdragen aan een brede maatschappelijke betrokkenheid ten aanzien van circulair denken en handelen.
Supersnel duurzaam bouwen en 15 jaar exploiteren
Nu is er nog niets te zien, maar vanaf september verrijst in drie maanden tijd een herbruikbaar paviljoen. Voorjaar 2018 opent ‘the Green House’ haar deuren al. Deze snelle bouw is mogelijk, omdat enerzijds volledig remontabel wordt gebouwd en gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen en anderzijds ook zoveel mogelijk wordt hergebruikt (de gevelplaten komen bijvoorbeeld uit de oude Knoopkazerne die naast ‘the Green House’ staat). Na 15 jaar kan het paviljoen ergens anders geplaatst worden en de vrijgekomen grond op een andere manier gebruikt. Zo zijn de grond en het gebouw toekomstbestendig.

De samenwerking tussen Strukton, Ballast Nedam, Facilicom en Albron heeft tot doel de gezamenlijke visie en droom op duurzaam bouwen en exploiteren waar te maken. Dit gebeurt via een verregaande samenwerkingsovereenkomst, die zich onderscheidt van de gebruikelijke huurovereenkomst. Uitgangspunt is een maximaal resultaat op het gebied van circulariteit, zowel tijdens de ontwikkeling en realisatie als gedurende 15 jaar exploitatie. De resultaten blijven niet voor de betrokken partijen, maar worden gedeeld. Zodat anderen ook van de bevindingen kunnen leren.
Sociale levendigheid en veiligheid
Directe aanleiding voor de bouw van het paviljoen is het streven van het Rijksvastgoedbedrijf om op de locatie van ‘the Green House’ geen stedenbouwkundig gat te laten ontstaan, maar te streven naar een invulling die kan bijdragen aan de sociale levendigheid en sociale veiligheid. De gemeente Utrecht ging mee in een tijdelijke verlevendiging van een belangrijk en drukbezocht binnenstedelijk knooppunt. Vervolgens heeft het Rijksvastgoedbedrijf ervoor gekozen om het paviljoen onderdeel te maken van de aanbesteding van de herontwikkeling van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne. Het circulaire paviljoen bevindt zich op een centrale locatie binnen het sterk in ontwikkeling zijnde stationsgebied van Utrecht en grenst aan belangrijke verkeersaders als de Croeselaan, het in aanbouw zijnde Forum en de Moreelsebrug die het stationsgebied met de historische binnenstad verbindt. Binnen deze context hebben Strukton, Ballast Nedam, Facilicom en Albron de ambitie geformuleerd om een circulair paviljoen te realiseren, inclusief circulaire businesscase en exploitatie. Het paviljoen biedt oplossingen voor het groeiende gevoel van urgentie op het gebied van duurzaamheid en klimaatdoelstellingen.

reactie XEA.nl
De orders stromen binnen en dan zie wij vandaag (28/6) een verkoper op EUR 5,50 met 5.000 sts. en de laatste gedane prijs was EUR 5,85.
Begrijpt U deze verkoper? Wij niet, en ook vandaag geen nieuwe datum voor de uitgestelde AVA van Oranjewoud.
Wat zit er achter? Is de verkoper soms een rechterhand van Oranjewoud om zo de prijs te drukken?Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL