Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Antea Group ontvangt voornemen tot gunning nieuwe brug Chili

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/04/2017 17:48
Heerenveen, 4 april 2017 – Naar verwachting zal Antea Group samen met Chileense partner LEN & Asociados een nieuw ontwerp maken voor de dubbele basculebrug over de rivier Cau Cau in Valdivia, Chili. De bouw van de huidige brug is in 2011 gestart, maar door technische problemen is de brug nooit in gebruik genomen. Het ministerie van openbare werken heeft daarom een tender uitgeschreven om met een nieuwe partij de problemen rondom de brug definitief op te lossen.
Businesslijnen: Infra
Tags: beweegbare bruggen

De brug had de eerste beweegbare brug van Chili moeten worden, maar er zijn technische problemen ontstaan bij het ontwerp en de bouw van de constructie. Zo bleek in 2013 dat de twee brugdelen niet goed aansloten en brak in 2015 in de testfase één van de cilinders af.

Mooie kans
De opdrachtgever, La Dirección de Vididad del Ministerio de Obras Público, heeft eind 2016 een aantal lokale ingenieursbureaus geselecteerd en gevraagd voor de tender. Voorwaarde was dat ze samen met een gespecialiseerd buitenlands ingenieursbureau in zouden schrijven. “Antea Group is in Nederland al toonaangevend en deze opdracht biedt een mooie kans om ook buiten Nederland onze expertise te laten zien op het gebied van veilige en betrouwbare beweegbare bruggen,” aldus Peter Vos, projectmanager Beweegbare Bruggen. Voor deze opdracht wordt een consortium opgericht met het Chileense ingenieursbureau LEN & Asociados. LEN is één van de toonaangevende ingenieurs-bureaus van Chili en heeft meer dan 40 jaar ervaring in advies- en ingenieursdiensten op het gebied van infrastructuur.

Brug Cau Cau
De nieuwe brug, met een lengte van 363 meter en een breedte van 14 meter, verbindt het eiland Las Tejas met het gebied Las Animas en zal hiermee de bereikbaarheid van Valdivia verbeteren. De brug moet begaanbaar zijn voor zowel voetgangers, fietsers als gemotoriseerd verkeer. De brug wordt opnieuw berekend en herontworpen. Hierbij zal gekeken worden welke onderdelen van de huidige brug hergebruikt kunnen worden. Ook zullen de aanbesteding en uitvoering van de bouw worden begeleid door het consortium. De werkzaamheden zullen zeker drie jaar in beslag nemen.

Van de drie aanbieders heeft het consortium AG-LEN bridgXperts de economisch meest voordelige aanbieding uitgebracht. Binnenkort zal de definitieve gunning verleend worden.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL