Vervolg succesvolle samenwerking Strukton en DB Netz AG voor wisselmonitoring

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/11/2016 10:47
Voor een pilot voor de monitoring van ca. 1.000 wisselmotoren in Duitsland zijn in 2015 in opdracht van DB Netz AG 100 dataloggers van Strukton geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Als tweede stap vindt momenteel bij DB Netz AG een grootschalige uitrol plaats. Meer dan 12.500 wisselmotoren worden aangesloten op het monitoring- en analyseplatform DIANA. Strukton ondersteunt deze landelijke uitrol dit jaar met de levering van nog eens 800 dataloggers.

De door Strukton in samenwerking met DB Netz AG ontwikkelde dataloggers zijn gebaseerd op de architectuur van de POSS-monitoringsystemen. De dataloggers zijn een doorontwikkeling op het nieuwe nano-POSS-hardwareplatform. De dataloggers van Strukton zijn compatibel met de door DB Netz AG ontwikkelde DIANA sensor DIR-ACS (die de stuurstroom meet) en ondersteunen het OPC-UA protocol. Dit protocol is de internationale standaard en is een vereiste voor open communicatie. Het OPC-UA protocol maakt succesvolle systeemintegratie van uiteenlopende types installaties op het gezamenlijke DIANA platform mogelijk.
Honderd procent beschikbaarheid
Preventief onderhoud staat centraal in de strategie van DB Netz AG. Voorwaarde daarbij is dat met één druk op de knop leveranciersonafhankelijke data beschikbaar zijn over de conditie van de assets. Het doel: 100% procent beschikbaarheid van de systemen. DB Netz AG gebruikt de verzamelde meetresultaten en data voor preventief en voorspelbaar onderhoud, om zo de beschikbaarheid van de systemen te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren. Een honderd procent beschikbaarheid van het spoorsysteem moet leiden tot een verbeterde punctualiteit en het voorkomen van uitval door storingen. In eerste instantie zet DB Netz AG daarbij in op wissels. Tot 2020 wil DB Netz AG alle relevante wissels op afstand monitoren en zo eventuele toekomstige storingen aan wissels in een vroeg stadium te herkennen.

Nieuwe technologieën
Voor Strukton is het belangrijk de samenwerking met DB Netz AG op het gebied van conditiemonitoring te kunnen voortzetten. Strukton investeert in de toepassing van nieuwe technologieën voor voorspelbaar onderhoud aan spoorassets en levert wereldwijd oplossingen voor slim onderhoud. Strukton zet hierbij ook algoritmes en big data technologieën in om doelgericht mogelijke verstoringen te voorspellen.
Over DB Netz
DB Netz AG is verantwoordelijk voor meer dan 33.000 kilometers spoor en is daarmee de grootste railinfrabeheerder in Europa. Op het Duitse spoorwegnet worden jaarlijks meer dan 1,1 miljard miljoen treinkilometers afgelegd. Bij DB Netz AG werken ruim 38.000 medewerkers.
Over Strukton Rail
Strukton heeft een passie voor technologie en focust op rail- en civielgerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Het bedrijf onderscheidt zich met een aantal unieke specialismen voor de markten railsystemen, civiele infrastructuur en techniek & gebouwen. Met zijn technologie en specialismen wil Strukton bijdragen aan een sector die instaat voor kwaliteit en veiligheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en technische installaties en gebouwen. Opdrachtgevers bevinden zich zowel binnen Europa als ook steeds meer daarbuiten. Het bedrijf telt circa 6.500 medewerkers en heeft een omzet van 1,9 miljard euro.
Strukton Rail is onderdeel van Strukton en bouwt, vernieuwt, onderhoudt en beheert spoorsystemen en elektrische treinsystemen, met als doel het spoorsysteem optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken.


Oranjewoud
Het aandeel wat al jaren gedrukt wordt, wie zal de boosdoener zijn?
Dat kan maar 1 partij en die heeft er belang bij.
Wij zullen in de volgende bijeenkomst de CEO het gevoel van de secreet miljonairs proberen te verwoorden, misschien dat hij dan gevoelig is/wordt voor het argument weer dividend te gaan betalen. Of zelfs het restant aandelen van de beurs af te halen. Nu roomt hij af. En dat is niet netjes.

tijd 11.30
Geen handel EUR4,55 een aandeel om in portefeuille te hebben.

tijd 16.30
EUR 4,65 +10 vol. 191



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL