Fugro: inzage gehad in rapport CFRA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 03/08/2012 17:23
LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft inzage gehad in het rapport van het Center for Financial Research & Analysis (CFRA), een forensisch accountant. Dat meldde topman Arnold Steenbakker vrijdag aan het ANP.

Fugro kreeg het rapport donderdag ,,laat op de dag'' in handen van een ,,externe partij'', aldus Steenbakker. Fugro is door het CFRA op de 'risk list' gezet vanwege zorgen over 'accounting issues'. Volgens Steenbakker is er echter geen sprake van boekhoudkundige problemen bij zijn bedrijf.

De topman gaf aan vanwege de gesloten periode niet inhoudelijk op het rapport in te kunnen gaan. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers van Fugro, volgende week, zal meer specifiek op het rapport worden ingegaan, aldus Steenbakker.

Houdbaarheid
Volgens het FD, dat in bezit is van het rapport, uit het CFRA daarin zijn zorgen over ,,de houdbaarheid van de inkomsten'' van Fugro, aangezien er in 2010 en 2011 in toenemende mate kosten geactiveerd zijn voor het opzetten van zijn bibliotheek met seismische data.

,,We waarschuwen beleggers dat, tenzij de omzet in de toekomst stijgt, de marges onder druk komen te staan doordat de geactiveerde onderzoekskosten geamortiseerd moeten worden'', aldus het CFRA. Het bureau denkt dat Fugro de analistenverwachting voor 2012, van een winst per aandeel van 4 euro, niet gaat halen en wijzen in dat verband ook op toenemende belastingdruk.

Het CFRA omschrijft zichzelf als ,,een onafhankelijk onderzoeksbureau'', dat institutionele beleggers bedient. Het bedrijf is gespecialiseerd in forensisch onderzoek naar boekhoudrisico's. Eind 2011 nam het bureau technisch dienstverlener Imtech op de korrel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL