Draka Offshore verkrijgt contract onderzeekabel voor windmolenpark Baltic 2

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/11/2010 08:38
Draka maakt bekend het kabelcontract voor het offshore windmolenpark Baltic 2 te hebben gekregen van Visser & Smit Marine Contracting. Draka gaat voor het Baltic 2-project ongeveer 95 kilometer 36 kV onderzeese elektriciteitskabel leveren. Met het contract is circa € 23 miljoen gemoeid. De eerste levering vindt plaats in het tweede kwartaal van 2012 en de laatste in het eerste kwartaal van 2013.
Martin Dale, commercieel directeur onderzeekabel van Draka Offshore: “Met het Baltic 2-project zetten wij onze snelgroeiende activiteiten in de offshore duurzame energiesector voort.’’ Draka heeft het afgelopen halfjaar contracten getekend voor twee belangrijke offshore windmolenparken, sleepte een ontwerpcontract in de wacht voor een derde veld en heeft onlangs onderzeese elektriciteitskabels geleverd voor energie uit golfslag en getijden in Schotland.
Dale: “Draka levert al meer dan 30 jaar onderzeese elektriciteitskabels aan olie- en gasmaatschappijen en de nutssector. Uit deze nieuwe projecten blijkt het vertrouwen dat onze klanten stellen in onze prestaties en dat wij dezelfde consistente kwaliteit voor de offshore markt voor duurzame energie kunnen leveren.’’
Besparing op installatie door efficiënt systeem
Als onderdeel van de overeenkomst gaat Draka ook gespecialiseerde accessoires voor de installatie leveren. Met het door Draka speciaal ontworpen pakket onderzeekabels en accessoires verkrijgt Visser & Smit een zeer efficiënt installatiesysteem. Marcel Schoots van Visser & Smit: “Dat Draka ons kan helpen met het ontwerpen en bouwen van het installatiepakket gaf de doorslag. Door het op tijd te leveren in combinatie met dit bijbehorende pakket kan de installatie in het veld zeer efficiënt verlopen.”
Energie voor 340.000 huishoudens
Baltic 2 is gelegen in de westelijke Baltische zee op circa 32 kilometer ten noorden van het eiland Rügen. Het project bestrijkt een oppervlakte van circa 27 vierkante kilometer. Er worden 80 windturbines geplaatst met een capaciteit van elk 3,6 MW. Baltic 2 krijgt hiermee een totale capaciteit van 288 MW en is het tweede commerciële offshore veld dat in Duitsland wordt aangelegd. Het veld wordt geëxploiteerd door EnBW Erneuerbare Energien GmbH (EnBW) en kan, zodra het volledig in bedrijf is, genoeg schone en duurzame energie leveren voor ruim 340.000 huishoudens. Het project zorgt daarnaast ook voor een verlaging van de CO2-uitstoot met meer dan 900.000 ton. De bouwwerkzaamheden op zee worden begin 2012 gestart. Het windmolenpark wordt in 2013 in gebruik genomen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL