DRAKA VERWERFT PRESSURE TUBE MANUFACTURING EN VERSTERKT HAAR TOONAANGEVENDE POSITIE IN SPECIAALKABELSEGMENT VAN AMERIKAANSE OLIE- EN GASMARKT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2010 16:58
Draka maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt over de acquisitie van Pressure Tube Manufacturing (PTM), een in de Amerikaanse staat New Jersey gevestigde producent van persleidingen. De productie vindt plaats in Bridgewater; het bedrijf heeft circa 45 medewerkers.
PTM maakt roestvrije persleidingen met een kleine diameter voor uiteenlopende toepassingen, variërend van het regelen van hydraulische veiligheidskleppen bij olieputten tot chemische injectiesystemen bij aardgasputten. Hiermee wordt de productie gemaximaliseerd en roestvorming tegengegaan. De oprichters van PTM hebben de afgelopen 40 jaar veel las- en buistechnologieën ontwikkeld die de veiligheid, consistente produceerbaarheid en betrouwbaarheid van leidingen voor olie- en gasputten op de lange termijn waarborgen.
In 1984 heeft Draka de eerste elektrische kabels in leidingen ontwikkeld, die geschikt zijn voor langdurig gebruik in olie- of gasbronnen. Mede dankzij de overname van PTM kan Draka versneld verdergaan met de ontwikkeling van een nieuwe generatie kabel-, glasvezel- en leidingtechnologieën voor de groeiende wereldwijde behoefte aan energie. Deze bestaan onder meer uit hoge temperatuurbestendige, waterstof-ongevoelige temperatuur metende vezel en een nieuwe generatie van hogedruk, hoge temperatuurbestendige kabels voor de hetere en diepere putten van tegenwoordig.
Frank Dorjee, voorzitter en CEO van Draka Holding N.V. over de acquisitie van PTM: “Olie en gas zijn nog altijd de belangrijkste energiebronnen ter wereld. Met de overname van PTM versterkt Draka haar leiderschapspositie in het speciaalkabelsegment van de Amerikaanse olie- en gasmarkt. De overname benadrukt onze strategische doelstelling om te investeren in innovatieve productsegmenten met attractieve marges en geeft blijk van onze voortgaande inzet voor het ontwikkelen en aanbieden van nieuwe producten voor opkomende toepassingen in de energiesector, zoals geothermische energieproductie.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL