BAM verwerft opdracht ontwerp, bouw en onderhoud Rotterdamsebaan, Den Haag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/11/2015 08:02
27 november 2015 - BAM Infra bv / Wayss & Freytag Ingenieurbau AG
Bunnik, 27 november 2015 - De gemeente Den Haag zal BAM opdracht verlenen voor ontwerp, bouw en onderhoud gedurende vijftien jaar van de Rotterdamsebaan. De circa vier kilometer lange Rotterdamsebaan wordt de nieuwe verbindingsweg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag. De bouwsom bedraagt ruim € 300 miljoen. De bouwwerkzaamheden gaan medio 2016 van start. De Rotterdamsebaan is naar verwachting voorjaar 2020 beschikbaar voor het verkeer.

De Rotterdamsebaan maakt Den Haag en de regio beter bereikbaar door de snelwegen (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag met elkaar te verbinden. Hierdoor verdeelt het verkeer van en naar de snelwegen zich beter en wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. Het traject begint bij het knooppunt Ypenburg. Bij het huidige parkeerterrein van familiepark Drievliet verdwijnt de weg onder de grond. Onderdeel van de Rotterdamsebaan vormt een 1,8 kilometer lange boortunnel met twee tunnelbuizen met een doorsnede van tien meter. De tunnel loopt onder de Westvlietweg, de archeologische vindplaats Forum Hadriani en de Binckhorsthaven door. In de Binckhorst komt de Rotterdamsebaan weer boven de grond bij de Zonweg. Via de Binckhorstlaan sluit de weg aan op de Neherkade.

De bouwcombinatie bestaat uit BAM Infra en BAM’s Duitse tunnelspecialist Wayss & Freytag Ingenieurbau.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL