Aalberts Industries versterkt positie Flow Control in de olie- & gasmarkt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/11/2012 08:09
Aalberts Industries N.V. heeft overeenstemming bereikt tot overname van 100% van de aandelen BSM Valves B.V. in Nederland, gespecialiseerd in high performance afsluiters, hoofdzakelijk voor de olie- & gasmarkt. De acquisitie wordt van kracht nadat alle formaliteiten voor de overname zijn afgerond, naar verwachting begin januari 2013.

BSM Valves ontwikkelt, produceert, assembleert en test klantspecifieke afsluiters voor de onshore en offshore olie- & gasindustrie, de (petro)chemische industrie en energiemarkt. In deze markten zijn producten benodigd die blootgesteld kunnen worden aan de meest extreme condities en bestand zijn tegen temperaturen van minus 196ºC tot plus 850ºC en hoge drukwaarden. De afsluiters worden in afmetingen geleverd tot een grootte van 700 mm. BSM Valves heeft een sterke marktpositie in het wereldwijd snel leveren van klantspecifieke oplossingen, inclusief actuatoraansturing, waarbij gebruik wordt gemaakt van een brede selectie van materialen, zoals roestvast staal, koolstofstaal, duplex, super duplex, titanium en Monel®. Na de productie en assemblage worden de afsluiters getest in een eigen laboratorium. BSM Valves, gevestigd in Breda, Nederland, genereert met circa 60 medewerkers een jaaromzet van ongeveer EUR 17 miljoen. Het huidige management zal na de overname de dagelijkse leiding behouden om de onderneming gezamenlijk met Aalberts Industries sneller te laten groeien.

Door de acquisitie van BSM Valves zet Aalberts Industries Flow Control een belangrijke strategische stap door het toevoegen van een breed productportfolio van speciale hoogwaardige afsluiters (met name ball valves, gate valves, needle valves, check valves en globe valves) met een uitstekende merknaam en service. Er zijn vele mogelijkheden voor cross-selling. Bij Flow Control is BROEN reeds actief in de olie- & gas- en petrochemische industrie in met name Oost-Europa en Rusland. Door bundeling van het productportfolio van BSM Valves en BROEN kan in deze markten en landen de groei verder versneld worden. In Noord-Amerika kan BSM Valves gebruikmaken van de sterke verkoopkanalen van Conbraco, die met het Apollo® Valves productportfolio een sterke positie inneemt in de olie- & gasmarkt en diverse andere industriële markten, zoals de energiemarkt, mijnbouw, pulp & papier en chemische industrie. In Midden- en Zuid-Amerika zijn tevens vele mogelijkheden voor samenwerking, met name in Brazilië.

Naast de genoemde marktpotentie in klantspecifieke oplossingen biedt de acquisitie van BSM Valves ook de mogelijkheid om grotere series te produceren in bestaande productielocaties in Oost-Europa, Rusland en Noord-Amerika, gebruik makend van de deskundigheid van BSM Valves op het gebied van design, engineering en materiaal.

De resultaten van BSM Valves zullen met ingang van 1 januari 2013 worden geconsolideerd en direct bijdragen aan de winst per aandeel. De overname wordt gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL