Aalberts Industries continueert positieve trend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/10/2010 09:05
In het derde kwartaal ontwikkelden de activiteiten van Aalberts Industries zich voorspoedig, in lijn met de eerste zes maanden van 2010. Deze positieve ontwikkeling was met name te danken aan de volumestijging in diverse markten, de in 2009 genomen maatregelen ter verbetering van de efficiency en de toename van de toegevoegdewaardemarge.

Industrial Services
In de afgelopen drie maanden tekende zich in vele markten een volumestijging af. Verbetering van de efficiency en organisatie leidden tot een verdere toename van het resultaat. Het aantal opdrachten van klanten in de halfgeleider-, automobiel- en precisiemachine­bouwindustrie nam toe, terwijl de luchtvaartindustrie de eerste tekenen van herstel toonde.

Flow Control
Ook bij Flow Control was sprake van een volumestijging. In Oost-Europa, inclusief Rusland, liep het activiteitenniveau op. In Noord-Amerika en West en Noord-Europa zette de trend van de eerste zes maanden zich voort, terwijl in Zuid-Europa nog geen verbetering te zien was.

Flow Control wist haar marktposities te versterken door zowel extra energie in cross-selling te steken als de succesvolle marktintroductie van een aantal nieuwe producten en systemen.

De in juli 2010 overgenomen onderneming Conbraco Industries in de Verenigde Staten (met een jaaromzet van USD 200 miljoen en meer dan 1.000 medewerkers), leverde direct een bijdrage aan de winst per aandeel.

Vooruitzichten
Hoewel een aantal van de markten nog niet hersteld is tot op het niveau van voor de financieel-economische teruggang, wordt voor geheel 2010 – onvoorziene omstandigheden daargelaten – een forse verbetering van het resultaat verwacht ten opzichte van 2009. Door de aanhoudend scherpe focus op winstgevendheid, werkkapitaal- en kostenbeheersing blijven solide balansverhoudingen gehandhaafd.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL