Verslag AVA Wessanen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/04/2014 07:40
Om even na 14.00 uur opende de Voorzitter Fr. van Oers de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het Marriot Hotel te Amsterdam. Deed dat op een voortreffelijke manier en. Nam de bekende punten door en meldde later dat 32,6 miljoen aandelen = 42,97% aanwezig waren 31 miljoen aandelen hadden 1 volmacht gegeven.
Daarna kwam C. Barnouin aan het woord. Daarin was hij met heel goed Engels duidelijk en slagvaardig. Vanaf 24 jan. j.l. heeft hij laten zien dat hij een goed zakenman is van snelle transacties, eerst verkoop van Natudis en gistermorgen de verkoop van IZICO opbrengst EUR 68 miljoen en bij goede cijfers van IZICO nog eens 3,5 miljoen.
Barnouin is goede met de bezem bezig en let op alle kleine uitgaven. Minder kosten ICT, accountants, inkrimping personeel waar nodig etc. etc. Wat een verschil met zijn voorganger(s). In Frankrijk had Barnouin zijn kennis en kunde bij Distriborg al laten zien.
Nu staan Bio Distrifais en ABC nog in de verkoop en enkele kleine merken. Daar zitten teveel kosten aan en Barnouin wil Italië veroveren. Daar zitten nu 20 personen die dat moeten gaan uitzetten. Want Italië is de 4de grote speler qua gezondheidsproducten.
Een kleiner Wessanen i9s en moet wendbaarder zijn en WINSTGEVENDER vond Barnouin, Daarmee paaide hij zijn gehoor in de zaal.
Want Wessanen Core Brands groeide in 2013 met 3,1% en dat moet meer worden.
ABC met Little Hug gaat de goede kant op en hopelijk snel winstgevend en dan er ook uit. Little HUG doet het prima dus er komen kansen voor een verkoop totaal ABC.
Klipper, zo'n 2 jaar geleden gekocht in de UK, is nu ook uitgezet in Nederland, Frankrijk en Duitsland en de verkopen (lees omzet Klipper) is duidelijk beter. De uitzetting van Klipper in de drie landen zal (Wessanen gaat daar wel vanuit) snel hogere omzetten laten zien, want de consumenten waren positief over de goede smaak van Klipper. Wij van de redactie hebben ook Klipper.
Wij hebben gevraagd, heeft Wessanen in de Supers wel eens een onderzoek gedaan bij de bezoekers naar hun ervaringen ook gebied van gezondheidsproducten en wat zij er voor "prijs" voor over hebben. Daar kwam niet het juiste antwoord op, maar bracht het management wel op een idee. Want zoals wij naar voor brachten, de eigen Ahold merken laten op het producten een duidelijk inhoud zien waaruit het gemaakt is en doet Wessanen dat nu ook eens. Dat was niet tegen "doven" gezegd. Barnouin hield daar een goed verhaal over.
Ook de beperking van het weggooien van voedsel en de verpakkingen hebben de aandacht bij Wessanen, minder weggooien en minder verpakkingen is goed voor het milieu.
Twee jaar geleden zijn de inkopen per land gebundeld waar mogelijk en dat werkt goed en efficiënt. Daardoor komen er besparingen op de inkopen die best het vermelden waard zijn. Wessanen wil naar totaal 15 activiteiten als Core Business, dat vingen wij op, die goed winstgevend zijn en daarmee (de winst) straks kleine passende merken erbij halen (acquisities).
Ook de Accontant Deloitt gaf een uitleg van hun werk, in 2013 hadden zij ca. 6.000 uur gewerkt en waren de cijfers in het verslag 2013 over 2012 aangepast aan de wijzigingen die er waren geweest. Dus 2012 en 2013 waren nu goed vergelijkbaar.

ICT
Daar wordt alles naar SAP overgezet en daar zijn we volop mee bezig en wij hebben goede verwachtingen over de verbeteringen door SAP. Het moet overzichtelijker worden en snelle duidelijkheid geven over de resultaten, waardoor bijsturing snel kan gebeuren. Door het SAP systeem gebruik moeten de kosten op ICT gebied totaal gezien 10 - 20% lager uitgaan komen of tussen de 1-2% van de omzet van het onderdeel.
Ook daar zagen wij de hand van Barnouin, doortastend en gedrevenheid, hij gaat voor de duurzaamheid en gezonde voeding.

Er wordt uit de reserve 5 ct pa.a. dividend uitgekeerd en verder werden alle stempunten met ruime meerderheid aangenomen (lees > 99%).
Wij hebben de CEO en personeel bedanken voor hun inzet, maar vooral Banouin omdat hij ruim (138.304) aandelen Wessanen bezit. Dat laat zien dat hij belang heeft bij goede resultaten van Wessanen.

Bent U niet te duur met Uw prijzen.
Neen was het antwoord, de consumenten gaan minder vlees eten en dat is prijzig en kopen vleesvervangende producten terug die qua prijs van vlees zelfs goedkoper zijn. Wessanen merkt een groeiende vraag naar haar producten waarin minder spuit en andere negatieve stoffen inzitten.
Het tier One Board is voorgoed overboord gezet, kostbaar en niet slagvaardig.

Over de marketingkosten waren nog wat vragen, waarom willen jullie geen uitsplitsing geven etc. Uit oogpunt van concurrentie doen wij dat niet, die lezen ook mee. Om 17.25 uur sloot de goed leidende voorzitter Fr. v. Oers de AVA en daarna was er een drankje en hapje.
Ook het management liet zich zien en was aanspreekbaar.

Wij gingen met een goed gevoel naar huis.

Wessanen heeft nu het bed opgemaakt, schuldenvrij en hopelijk mogen zij daar nog rustig op blijven slapen en worden zij (nog) niet gestoord door overnemende partijen.

De negatieve hype is bij de media zelfs weg, DFT plaatste vandaag geen verslag over de AVA van Wessanen in haar blad. Dat zegt al wat.

tijd 09.27
Wessanen EUR 4,00 -2,9ct vol. 62.283
Morgen ex. 5ct dividend.

In de bijzondere baten en lasten was nog een vergoeding opgenomen vanEUR 7 miljoen uit een schikking ten gunste van ABC.
Daardoor werd het resultaat van ABC beïnvloed.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL