Nutreco investeert in kalveren en vleesvee onderzoek

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/07/2014 07:26
Nutreco investeert in een nieuwe onderzoeksfaciliteit in Nederland die specifiek is gericht op kalveren en vleesvee. Deze investering vergoot de capaciteit om voerproeven te doen en om innovaties op te markt te brengen. Dit stelt Nutreco in de gelegenheid om zijn positie op de mondiale markt voor diervoeding voor rundvee te versterken. De opening staat gepland voor de eerste helft van 2015.

Tegen de achtergrond van een groeiende wereldbevolking en schaarste aan grondstoffen, is er een toenemende vraag naar nieuwe diervoedingsoplossingen die de prestaties van dieren verhogen, de gezondheid van dieren ondersteunen en bijvoorbeeld ook het gebruik van antibiotica kunnen terugdringen. Deze investering is onderdeel van de vier onderzoeksgebieden die Nutreco in dit kader centraal stelt: jongdiervoeders, gezondheid & welzijn, voerefficiëntie en toepassingsoplossingen.

LifeStart
Het nieuwe Calf and Beef Research Centre gaat ook een belangrijke bijdrage leveren aan LifeStart, een nieuwe voedingsprogramma voor kalveren dat Nutreco in oktober lanceert. Een goede ontwikkeling van jonge kalveren is doorslaggevend voor hun gezondheid en productiepotentieel in latere levensfases.

Er is bij melkveehouders een grote vraag naar kennis op dit vlak. Een goed begrip van de mechanismen achter jongdiervoeders stelt Nutreco in staat om nieuwe en innovatieve voedingprogramma's te ontwikkelen. Door het onderzoek naar vleesvee te intensiveren, kan Nutreco zijn leidende positie in het vleesvee segment van uit breiden naar de groeiregio's Rusland, Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Onderzoekscapaciteit
De onderzoeksfaciliteit wordt in Boxmeer gevestigd. De bouw start in de tweede helft van dit jaar en is naar verwachting in de eerste helft van 2015 afgerond.

Na voltooiing heeft het onderzoeksteam toegang tot een faciliteit met plaats voor 160 kalveren en 80 vleeskoeien. Dit is een aanvulling op onze bestaande melkvee onderzoekscentra in Nederland en Canada. De onderzoekers krijgen beschikking over de modernste apparatuur, waarmee voeropname en prestaties van zowel individueel als in groepen gehuisveste dieren bestudeerd kunnen worden. Daarbij gaat het onder meer om speciale huisvesting en apparatuur waarmee automatisch kan worden gevoerd. Dit maakt gedetailleerd metabolisch onderzoek mogelijk.

Vorig jaar opende Nutreco het vernieuwde Swine Research Centre in Boxmeer. Wereldwijd heeft Nutreco 11 onderzoekscentra met ruim 250 werknemers. Er zijn meer dan 60 samenwerkingsverbanden met universiteiten en onderzoeksinstituten en Nutreco investeert jaarlijks € 25 miljoen in R&D.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL