Imtech diversen berichten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/10/2013 17:01
15 oktober 2013 - Imtech Process Limited (UK) , toonaangevend partner voor de waterindustrie op het gebied van techniek en levering, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met internationaal adviserend ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV voor gebruik van de Nereda®-technologie voor afvalwaterzuivering in het Verenigd Koninkrijk. Imtech Process verwacht de komende jaren vijf tot acht Nereda-installaties te bouwen.

Een doorbraaktechnologie voor de zuivering van afvalwater die de honderd jaar oude praktijk van actiefslib vervangt, zet nu voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk.
Nereda zuivert afvalwater met bacteriën (aeroob korrelslib) en luidt een nieuw tijdperk in van duurzame afvalwaterzuivering.

Bruno Speed, Managing Director van Imtech Process: "Het gebruik van Nereda in het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke stap richting een duurzame, hoogwaardige afvalwaterverwerking. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze revolutie op het gebied van afvalwaterzuivering en dat we samen met Royal HaskoningDHV kunnen werken aan deze nieuw ontwikkelde technologie en toepassing."



Duurzaamheid

Bestaande afvalwaterzuiveringsinstallaties in het Verenigd Koninkrijk moeten in de eerste plaats worden gemoderniseerd en uitgebreid. Bruno Speed legt uit: "Nereda is uitstekend geschikt voor deze upgrades. De kleine fysieke voetafdruk maakt Nereda bijzonder kosteneffectief. Tegelijkertijd bieden de energiezuinigheid en grote capaciteit de hoogste duurzaamheidgaranties."



Krachtige marktvraag

Imtech ziet meerdere aantrekkelijke mogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk. René Noppeney, Royal HaskoningDHV's Global Director for Water Products and Innovation: "We hadden geen beter moment kunnen kiezen om dit samenwerkingsverband aan te gaan. De vraag op de Engelse markt is groot. We krijgen regelmatig vragen over Nereda van waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. En een aanzienlijk aantal afvalwaterzuiveringsinstallaties in het land moet de komende vijf tot tien jaar worden hernieuwd."



Nereda in een notendop

Nereda is een onderscheiden, innovatieve technologie die afvalwater zuivert met minder energie en chemicaliën en een kleinere voetafdruk dan conventionele zuiveringen. Nereda zuivert afvalwater met de unieke eigenschappen van aeroob korrelslib. De zuiverende bacteriën in Nereda creëren compacte korrels met uitstekende bezinkingseigenschappen.

De technologie is uitgevonden door de TU Delft en is ontwikkeld in een uniek publiek-private samenwerking tussen TU Delft, Stichting Onderzoek Toegepast Waterbeheer (STOWA), de Nederlandse Waterschappen en Royal HaskoningDHV. Na twintig jaar onderzoek en ontwikkeling bewijst deze innovatieve biologische oplossing zichzelf nu als flinke stap vooruit in de waterzuiveringstechnologie.

Wereldwijd, onder meer in Nederland, Portugal, Zuid-Afrika, Brazilië en Polen, zijn nu 12 installaties in gebruik en worden meer dan 20 projecten ontwikkeld en gebouwd.
aangemaakt op 17 okt. j.l.

Intelligent reisinformatiesysteem busstations Utrecht CS voor tijdelijke busstations.

Imtech Traffic & Infra (Unit Traffic) heeft van het Bestuur Regio Utrecht de opdracht ontvangen om een Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS) op de tijdelijke busstations van het centraal station Utrecht te realiseren en te onderhouden.

De huidige twee bus- en het tramstation van het centraal station van Utrecht worden volledig vernieuwd in het kader van de grote verbouwing en uitbreiding van het Centraal Station (trein). Tijdens de verbouwing, die een aantal jaren duurt, is de ruimte van de bestaande busstations deels nodig voor de bouw en worden tijdelijke busstations aangelegd.

Bestuur Regio Utrecht wil de bus- en tramreiziger zo goed mogelijk informeren zowel in de uiteindelijke situatie als tijdens de verbouwing. Het DRIS zal actuele, dynamische reisinformatie tonen aan alle reizigers van de twee tijdelijke busstations en de tijdelijke eindhalte van de tram. Dit gebeurt door middel van displays op de vertrekhaltes, overzichtsdisplays op centrale locaties en overzichtsdisplays in de stationshal. Naast informatie op overzichtsdisplays wordt een voorziening getroffen voor blinden- en slechtzienden waarmee zij de reisinformatie via gesproken tekst kunnen ontvangen.

Uniek in dit project is dat naast de aankomst- en vertrekmeldingen via “koppelvlak 8” én Korte Afstand Radio (KAR) ook VECOM detectie wordt toegepast. Met VECOM kan de exacte locatie van de voertuigen worden vastgesteld, nodig voor correcte weergave van de reisinformatie, vooral op busstations met meerdere haltes én bufferzones.

Het intelligente DRIS product van Imtech Traffic & Infra is gebaseerd op de meest recente Transmodel standaarden v8.1.0.0. Naast het ontwerp, de levering en de installatie zal Imtech Traffic & Infra tevens het beheer en onderhoud van DRIS op zich nemen gedurende 4 jaar.

reactie XEA.nl
Het vertrouwen in Imtech keert terug.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL