Royal Imtech kondigt de prijs van de rump plaatsing aan in verband met de claimemissie van circa EUR 500 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/07/2013 07:31
· Rump aandelen verkocht voor 1,80 per rump aandeel
· Succesvolle afronding van Imtechs claimemissie van circa EUR 500 miljoen
· Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht van EUR 1,60 per niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht

Gerard van de Aast, CEO Royal Imtech: "Wij zijn erg tevreden met de 94,50% inschrijving zoals gisteren aangekondigd en de resultaten van de rump plaatsing. Dit toont aan dat onze aandeelhouders gecommitteerd zijn aan de toekomst van Royal Imtech en geloven in het herstelplan zoals dat op dit moment wordt geïmplementeerd. De afronding van de emissie is een belangrijke mijlpaal in de financiële herstructurering van Royal Imtech. Wij zijn er klaar voor om Royal Imtech voorwaarts te bewegen."

Rump plaatsing
Royal Imtech N.V. ("Royal Imtech") kondigt in verband met haar 4 voor 1 claimemissie (de "Claimemissie") van 356.597.988 nieuwe gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,80 elk in haar aandelenkapitaal (de "Nieuwe Aandelen") tegen een uitgifteprijs van EUR 1,40 per Nieuw Aandeel (de "Uitgifteprijs"), de prijs en de plaatsing van de 19.603.888 Nieuwe Aandelen waarop tijdens de Uitoefenperiode niet geldig is ingeschreven (de "Rump Aandelen") aan.

Verwezen wordt naar het persbericht gepubliceerd op 25 juli 2013, waarin een inschrijving in de Claimemissie van ongeveer 94,50% bekend is gemaakt, en waarin de rump plaatsing is aangekondigd.

De Rump Aandelen zijn gisteren en vandaag door ING en Rabobank (de "Joint Bookrunners") verkocht via onderhandse plaatsingen in Nederland en enkele andere jurisdicties tegen een prijs van EUR 1,80 per Rump Aandeel (de "Rump Plaatsing" en samen met de Claimemissie de "Emissie").

Toewijzing van Nieuwe Aandelen (waaronder, ter voorkoming van twijfel, de Rump Aandelen) zal naar verwachting vandaag plaatsvinden. Uitgifte, betaling en levering van de Nieuwe Aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 31 juli 2013. Royal Imtech verwacht dat de notering van en aanvang van de handel in de Nieuwe Aandelen op NYSE Euronext Amsterdam zal plaatsvinden op 31 juli 2013, behoudens onvoorziene omstandigheden.

Compensatie Niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten
Aangezien de totale opbrengst van de in de Rump Plaatsing aangeboden en verkochte Rump Aandelen, na aftrek van verkoopkosten (inclusief omzetbelasting), hoger is dan de totale Uitgifteprijs van deze Rump Aandelen (deze opbrengst hierna genoemd de "Meeropbrengst"), zal iedere houder van een Inschrijvingsrecht dat niet werd uitgeoefend voor het einde van de Uitoefenperiode, gerechtigd zijn tot het ontvangen van een deel van de Meeropbrengst pro rata het aantal niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten in het effectendepot van de betreffende houder gelijk aan EUR 1,60 per niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht (de "Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht").

De Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht zal zo spoedig mogelijk na de afwikkeling van de Emissie (verwacht op 31 juli 2013) worden betaald aan houders van niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten, en de Meeropbrengst zal worden gecrediteerd via het systeem van het Nederlands Centraal Instituut voor Giraal Effectenverkeer B.V. ("Euroclear Nederland"). Betaling zal uitsluitend geschieden in euro, zonder rente en na inhouding van de toepasselijke belastingen. Indien houders van niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten de Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht niet binnen een redelijke termijn na de afwikkeling van de Emissie hebben ontvangen, dienen zij contact op te nemen met de financiële instelling waar zij hun niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten houden.

Update over uitgifte cumulatief financieringspreferente aandelen
Op 18 juli 2013 kondigde Royal Imtech aan dat het een bindende term sheet was aangegaan met ING en Rabobank voor de plaatsing van cumulatief financieringspreferente aandelen ("Preferente Aandelen") bij ING en Rabobank voor een bruto opbrengst van EUR 30 miljoen. 16.666.668 Preferente Aandelen worden uitgegeven voor EUR 1,80, i.e. de prijs van de Rump Aandelen in de Rump Plaatsing. Conform de statuten en de Nederlandse Corporate Governance Code bevat de overeenkomst een regeling zodat het aantal stemmen op de Preferente Aandelen corresponderende met deze uitgifteprijs proportioneel is met de prijs van de gewone aandelen. Overeenkomstig de statuten zal het dividend percentage worden bepaald op het moment van uitgifte gebaseerd op de Nederlandse staatsobligaties waarnaar wordt gerefereerd in de statuten, plus de maximale premie van 2,5% (wat op 18 juli 2013 zou hebben geresulteerd in een dividend percentage van circa 4,48%). Het wordt voorzien dat ieder Preferent Aandeel converteerbaar zal zijn in een gewoon aandeel, opgelopen maar onbetaald dividend buiten beschouwing gelaten, onderworpen aan gebruikelijke anti-verwateringsbescherming en onderworpen aan aandeelhoudersgoedkeuring welke gevraagd zal worden tijdens de eerste algemene vergadering van aandeelhouders welke plaats zal vinden na 2 augustus 2013. 50% van de Preferente Aandelen mogen vanaf 180 dagen na uitgifte geconverteerd worden, de andere 50% vanaf 360 dagen na uitgifte. Conform de statuten zijn de Preferente Aandelen overdraagbaar na goedkeuring van de raad van bestuur van Royal Imtech. Uitgifte van de Preferente Aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op of omstreeks 2 augustus 2013.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Emissie en Royal Imtech wordt verwezen naar het prospectus gedateerd 4 juli 2013 (het "Prospectus") en het supplement op het prospectus gedateerd 19 juli 2013 (het "Supplement"). Exemplaren van het Prospectus en het Supplement kunnen worden geraadpleegd via de website van Royal Imtech op www.imtech.com

reactie XEA.nl
Een goede prijs voor de rump aandelen.
Belangstelling dus voldoenden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL