Royal Imtech kondigt de uitoefening van 94,50% van de rechten aan; rump plaatsing begint per direct

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/07/2013 18:44
NIET BESTEMD OM TE WORDEN VRIJGEGEVEN, VERSPREID OF GEPUBLICEERD IN DE VERENIGDE STATEN, AUSTRALIE, CANADA OF JAPAN
· Op 336.994.100 nieuwe gewone aandelen ingeschreven door de uitoefening van overdraagbare inschrijvingsrechten
· Rump plaatsing van 19.603.888 nieuwe gewone aandelen zal vandaag aanvangen

Royal Imtech N.V. ("Royal Imtech") kondigt hierbij aan dat het, in verband met haar 4 voor 1 claimemissie van 356.597.988 nieuwe gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,80 elk in haar aandelenkapitaal (de "Nieuwe Aandelen") tegen een uitgifteprijs van EUR 1,40 per Nieuw Aandeel (de "Uitgifteprijs") (de "Claimemissie"), inschrijvingen heeft ontvangen voor 336.994.100 Nieuwe Aandelen door de uitoefening van overdraagbare inschrijvingsrechten (de "Inschrijvingsrechten"). Dit betekent een inschrijving ter hoogte van circa 94,50% van het totale aantal Nieuwe Aandelen.

Rump plaatsing
De periode waarin Inschrijvingsrechten uitgeoefend konden worden (de "Uitoefenperiode") liep af op 25 juli 2013 om 15:00 uur. Met ingang van vandaag zullen de 19.603.888 Nieuwe Aandelen waarop tijdens de Uitoefenperiode niet is ingeschreven (de "Rump Aandelen"), door ING en Rabobank (de "Joint Bookrunners") worden verkocht via onderhandse plaatsingen in Nederland en enkele andere jurisdicties tegen een prijs tenminste gelijk aan de Uitgifteprijs (de "Rump Plaatsing" en samen met de Claimemissie de "Emissie").

De Joint Bookrunners en Commerzbank (tezamen de "Garanderende Banken") zullen, hoofdelijk en niet gezamenlijk, pro rata hun garantieverplichting, tegen de Uitgifteprijs inschrijven op en betalen voor (i) de Nieuwe Aandelen waarop is ingeschreven gedurende de Uitoefenperiode maar waarvoor niet betaald is op de Sluitingsdatum (zoals hieronder gedefinieerd), en (ii) Rump Aandelen die niet verkocht zijn in de Rump Plaatsing, of wel verkocht maar waarvoor niet is betaald op de Sluitingsdatum (zoals hieronder gedefinieerd), overeenkomstig de bepalingen en onder voorbehoud van de voorwaarden zoals uiteengezet in de garantieovereenkomst tussen de Garanderende Banken en Royal Imtech zoals gewijzigd van tijd tot tijd (de "Garantieovereenkomst"). De Rump Plaatsing vangt per direct aan en zal naar verwachting niet later eindigen dan morgen om 17:30 uur.

Indien na voltooiing van de Rump Plaatsing de totale opbrengst van de aangeboden en verkochte Rump Aandelen, na aftrek van verkoopkosten (en belastingen, inclusief omzetbelasting), hoger is dan de totale Uitgifteprijs van deze Rump Aandelen (deze opbrengst hierna genoemd de "Meeropbrengst"), dan zal iedere houder van een Inschrijvingsrecht dat niet werd uitgeoefend voor het einde van de Uitoefenperiode, gerechtigd zijn tot het ontvangen van een deel van de Meeropbrengst, behalve zoals hieronder aangegeven.

Een houder is gerechtigd tot ontvangst van een deel van de Meeropbrengst in geld pro rata het aantal niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten in het effectendepot van de betreffende houder (de "Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht"), maar alleen indien dat bedrag meer bedraagt dan EUR 0,01 per Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht. Royal Imtech zal een afzonderlijk persbericht publiceren om aan te kondigen of een Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht beschikbaar zal zijn.

Royal Imtech en de Joint Bookrunners kunnen niet garanderen dat de Rump Plaatsing met succes zal worden voltooid. Noch Royal Imtech, noch de Garanderende Banken, noch ING Bank N.V. als Kantoor van Inschrijving, Notering en Betaling, noch enig ander persoon die inschrijving op de Rump Aandelen tracht te bewerkstelligen, kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor het ontbreken van een Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht als gevolg van enige verkoop van Rump Aandelen in de Rump Plaatsing.

Toewijzing van Nieuwe Aandelen zal naar verwachting morgen plaatsvinden. Uitgifte, betaling en levering van de Nieuwe Aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 31 juli 2013. Royal Imtech verwacht dat de notering van en aanvang van de handel in de Nieuwe Aandelen op NYSE Euronext Amsterdam zal plaatsvinden op 31 juli 2013, onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Emissie en Royal Imtech wordt verwezen naar het Prospectus gedateerd 4 juli 2013 en het supplement op het Prospectus gedateerd 19 juli 2013 (het "Supplement"). Exemplaren van het Prospectus en het Supplement kunnen worden geraadpleegd via de website van Royal Imtech op www.imtech.com


reactie XEA.nl
Wij verwachten voor het6 einde van het jaar een reverse split van 5 ---> 1 nieuw aandeel bij Imtech dan komt de prijs van het aandeel ook weer rond de 10 -11 euro te staan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL