Royal Imtech lanceert volledig gegarandeerde 4 voor 1 claimemissie van circa EUR 500 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/07/2013 09:20
Claimemissie belangrijke volgende stap in financiële herstructurering van Royal Imtech
Uitgifte van 356.597.988 nieuwe gewone aandelen tegen een uitgifteprijs van EUR 1,40 per nieuw gewoon aandeel
Uitgifteprijs vertegenwoordigt een korting van ongeveer 37,3% ten opzichte van de theoretische ex-inschrijvingsrechten prijs
Volledig gegarandeerd door ING, Rabobank en Commerzbank, onder gebruikelijke voorwaarden
ING AM heeft zich gecommitteerd te participeren in de claimemissie
Registratiedatum op 4 juli 2013 om 17:40 uur
Uitoefenperiode van 5 juli 2013 9:00 uur tot 18 juli 2013 17:00 uur
Rump plaatsing (indien deze zal plaatsvinden) verwacht op 19 juli 2013
ING en Rabobank treden op als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners; Commerzbank treedt op als Co-Lead Manager


Gerard van de Aast, CEO Royal Imtech: "De lancering van de volledig gegarandeerde claimemissie vandaag is een belangrijke stap in ons herstelplan. Onze aandeelhouders hebben de claimemissie goedgekeurd met 98,6% van de uitgebrachte stemmen en zij kunnen nu participeren in de claimemissie tegen voorwaarden in lijn met vergelijkbare voorgaande transacties in de markt. De netto opbrengst van de claimemissie zal worden gebruikt voor de reductie van de nettoschuld van onze onderneming. Vanaf nu moeten we vooruitkijken en ons herstelplan voortzetten. Onze waardepropositie gebaseerd op onze technologische capaciteiten en marktdekking is nog steeds intact. De mensen bij Royal Imtech zullen voorwaarts bewegen en doorgaan met hun belangrijkste prioriteit: het bedienen van hun klanten."

Details van de Claimemissie
Na goedkeuring van de Algemene Vergadering op 28 juni 2013 kondigt Royal Imtech N.V. ("Royal Imtech" of de "Vennootschap") hierbij een 4 voor 1 volledig gegarandeerde claimemissie van 356.597.988 nieuwe gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,80 elk in haar aandelenkapitaal (de "Nieuwe Aandelen") tegen een uitgifteprijs van EUR 1,40 per Nieuw Aandeel (de "Uitgifteprijs") aan. In dit kader zullen, onderworpen aan het toepasselijke effectenrecht en de voorwaarden opgenomen in het prospectus gedateerd 4 juli 2013 (het "Prospectus"), de bestaande houders van gewone aandelen Royal Imtech ("Gewone Aandelen") op de Registratiedatum overdraagbare inschrijvingsrechten (de "Inschrijvingsrechten") toegekend krijgen, naar rato van hun bezit van gewone aandelen Royal Imtech op 4 juli 2013 om 17:40 uur (de "Registratiedatum") (de "Claimemissie", en samen met de Rump Plaatsing (zoals hieronder gedefinieerd) de "Emissie"). Er zullen geen Inschrijvingsrechten worden toegekend aan Royal Imtech als houder van Gewone Aandelen in haar eigen kapitaal. De inschrijvingsrechten verschaffen houders daarvan, onder voorwaarde dat zij Gerechtigde Houders zijn, het recht om in te schrijven voor 4 Nieuwe Aandelen voor elk Inschrijvingsrecht. De Uitgifteprijs vertegenwoordigt een korting van ongeveer 37,3% ten opzichte van de theoretische ex-Inschrijvingsrechten prijs ("TERP") op basis van een slotkoers van EUR 5,570 op NYSE Euronext in Amsterdam ("Euronext Amsterdam") op 3 juli 2013 en 89.149.497 uitgegeven en uitstaande aandelen op diezelfde datum (derhalve aandelen gehouden door Royal Imtech in haar eigen kapitaal uitgezonderd).

ING AM Insurance Companies B.V. ("ING AM") heeft zich onherroepelijk gecommitteerd te participeren in de Claimemissie middels het tijdig en behoorlijk uitoefenen van alle Inschrijvingsrechten welke het zal ontvangen, zich daarbij inschrijven voor alle Nieuwe Aandelen welke ING AM worden aangeboden pro rata haar kapitaalbelang in Royal Imtech, resulterende in een pre-commitment van 5,72% van de Nieuwe Aandelen (de "Gecommitteerde Aandelen").

ING en Rabobank treden op als joint global coordinators en joint bookrunners voor de Emissie (de "Joint Global Coordinators" of de "Joint Bookrunners"), en Commerzbank treedt op als co-lead manager voor de Emissie (de "Co-Lead Manager", en samen met de Joint Bookrunners, de "Garanderende Banken"). De Garanderende Banken zullen de Emissie, onder gebruikelijke voorwaarden waaronder de voorwaarde dat ING AM inschrijft voor de Gecommitteerde Aandelen, volledig garanderen. ING Bank N.V. treedt op als kantoor van inschrijving, notering en betaling (het "Kantoor van Inschrijving, Notering en Betaling") met betrekking tot de Emissie.

In verband met de Emissie zal het Prospectus algemeen beschikbaar zijn in Nederland. Exemplaren van het Prospectus kunnen vanaf vandaag kosteloos worden verkregen via de website van Royal Imtech (www.imtech.com). Toelating tot de notering en handel op Euronext Amsterdam is voor de Inschrijvingsrechten en de Nieuwe Aandelen aangevraagd.

Bestemming van de opbrengsten Emissie
De netto opbrengsten van de Emissie zullen volledig worden gebruikt voor schuldreductie, resulterende in een versterking van de kapitaalstructuur van Royal Imtech.

Belangrijkste kenmerken
Meer uitgebreide voorwaarden zijn uiteengezet in het Engelstalige Prospectus, dat naar verwachting vanaf vandaag beschikbaar is.

Algemeen
Royal Imtech en de Garanderende Banken hebben geen enkele actie ondernomen en zullen geen enkele actie ondernemen om de Inschrijvingsrechten of de Nieuwe Aandelen te registreren of om anderszins een aanbieding van Nieuwe Aandelen aan het publiek (via de uitoefening van Inschrijvingsrechten of anderszins) of een aanbieding van Inschrijvingsrechten in enige jurisdictie buiten Nederland toe te staan. De Inschrijvingsrechten en de Nieuwe Aandelen worden alleen aangeboden in die rechtsgebieden waarin en alleen aan die personen aan wie deze aanbieding wettelijk is toegestaan. Houders van Gewone Aandelen per de Registratiedatum, evenals opvolgende verkrijgers van de Inschrijvingsrechten, zijn gerechtigde houders ("Gerechtigde Houders") met betrekking tot de Emissie, indien zij de verklaringen en garanties zoals uiteengezet in het Prospectus kunnen doen respectievelijk afgeven.

Wettelijke voorkeursrechten van houders van Gewone Aandelen zijn uitgesloten in het kader van de Emissie.

Registratiedatum
Elk Gewoon Aandeel gehouden direct na sluiting van de handel op Euronext Amsterdam op de Registratiedatum geeft de houder daarvan het recht op één Inschrijvingsrecht. Gerechtigde Houders hebben het recht om, gedurende de Uitoefenperiode, in te schrijven op 4 Nieuwe Aandelen voor elk Inschrijvingsrecht dat zij houden. Er zullen geen Inschrijvingsrechten worden toegekend aan Royal Imtech als houder van Gewone Aandelen in haar eigen kapitaal. Elke houder van Gewone Aandelen op de Registratiedatum zal normaal gesproken de details over het totaal toegekende aantal Inschrijvingsrechten ontvangen van de financiële instelling waar de Gewone Aandelen worden gehouden. Aandeelhouders die recht hebben op Inschrijvingsrechten, maar die geen informatie over de Emissie van de betreffende financiële instelling hebben ontvangen, dienen contact op te nemen met de betreffende financiële instelling waar zij hun Gewone Aandelen houden.

Uitoefenperiode
Onderworpen aan de van toepassing zijnde effectenwetgeving en de voorwaarden zoals beschreven in het Prospectus, kunnen Gerechtigde Houders (houders van Gewone Aandelen op de Registratiedatum of daaropvolgende ontvangers van Inschrijvingsrechten) zich inschrijven op 4 Nieuwe Aandelen voor elk Inschrijvingsrecht tegen betaling van de Uitgifteprijs voor elk Nieuw Aandeel middels het uitoefenen van hun Inschrijvingsrechten gedurende de periode die aanvangt op 5 juli 2013 om 09:00 uur en eindigt op 18 juli 2013 om 17:00 uur (de "Uitoefenperiode"). Onderworpen aan de van toepassing zijnde effectenwetgeving, kunnen Gerechtigde Houders hun Inschrijvingsrechten allen rechtsgeldig uitoefenen gedurende de Uitoefenperiode. De tijd tot wanneer uitoefening van de Inschrijvingsrechten kenbaar moet worden gemaakt, kan eerder zijn dan de datum en/of het tijdstip zoals hiervoor vermeld, afhankelijk van de financiële instelling waar de Inschrijvingsrechten worden gehouden. Gerechtigde Houders die hun Inschrijvingsrechten hebben uitgeoefend, kunnen deze uitoefening niet meer wijzigen of herroepen, behalve voor zover anders vermeld in het Prospectus. Indien Gerechtigde Houders hun Inschrijvingsrechten niet tijdig of rechtsgeldig hebben uitgeoefend voor het einde van de Uitoefenperiode (of zoveel eerders als geïnstrueerd door hun financiële instelling), kunnen ze hun Inschrijvingsrechten niet meer uitoefenen en zullen de Inschrijvingsrechten verlopen. Het proportionele eigendom en stemrecht in Royal Imtech van houders van Gewone Aandelen die hun Inschrijvingsrechten overdragen, of die hun Inschrijvingsrechten niet, niet tijdig of niet kunnen uitoefenen, zal verwateren als gevolg van de uitgifte van de Nieuwe Aandelen.

Handel in Inschrijvingsrechten
Handel in de Inschrijvingsrechten op Euronext Amsterdam zal naar verwachting aanvangen op 5 juli 2013 om 09:00 uur en zal voortduren tot 18 juli 2013 om 15:00 uur, onvoorziene omstandigheden daargelaten. De Inschrijvingsrechten zullen worden toegelaten tot de notering onder het handelssymbool "IMR". Levering van de Inschrijvingsrechten zal geschieden via de systemen van Euroclear Nederland. Gerechtigde Houders die (een deel van) hun Inschrijvingsrechten willen verkopen, kunnen hun financiële instelling hiertoe opdracht geven, in overeenstemming met de instructies van hun financiële instelling. Gerechtigde Houders kunnen hun financiële instelling ook opdracht geven om namens hen Inschrijvingsrechten te kopen.

Personen die Inschrijvingsrechten willen verhandelen, kopen of verkopen dienen zich ervan te vergewissen dat het handelen in of uitoefenen van Inschrijvingsrechten en/of het verkrijgen van Nieuwe Aandelen door houders woonachtig in andere landen dan Nederland, onderworpen is aan bepaalde restricties, zoals in meer detail beschreven in het Prospectus, en zulke houders daardoor niet in aanmerking komen voor deelname in de Claimemissie. Het niet naleven van deze restricties kan een overtreding betekenen van het effectenrecht (of andere wet- en regelgeving) van het betreffende land.

Niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten en Rump Plaatsing
Inschrijvingsrechten kunnen niet meer worden uitgeoefend na 15:00 uur op 18 juli 2013, de tijd dat de Uitoefenperiode eindigt (of zoveel eerder als de relevante financiële instelling aangeeft). Na afloop van de Uitoefenperiode, Nieuwe Aandelen waarop tijdens de Uitoefenperiode niet is ingeschreven, of op welke is ingeschreven maar waarvoor niet volledig betaald is gedurende de Uitoefenperiode (de "Rump Aandelen") kunnen overeenkomstig de bepalingen van de Garantie Overeenkomst (zoals hieronder gedefinieerd) door de Joint Bookrunners worden verkocht via onderhandse plaatsingen aan institutionele investeerders in Nederland en bepaalde andere jurisdicties (de "Rump Plaatsing") tegen een prijs gelijk aan minimaal de Uitgifteprijs. Indien er een Rump Plaatsing is, zal deze naar verwachting beginnen op 19 juli 2013 om 7:30 uur, en zal niet later eindigen dan 17:30 uur diezelfde dag.

De Garanderende Banken, hoofdelijk en niet gezamenlijk, zullen inschrijven op en betalen voor (i) de Nieuwe Aandelen waarop is ingeschreven gedurende de Uitoefenperiode maar waarvoor niet betaald is op de Sluitingsdatum (zoals hieronder gedefinieerd), en (ii) Rump Aandelen niet verkocht in de Rump Plaatsing, indien aanwezig, of verkocht maar niet waarvoor niet is betaald op de Sluitingsdatum (zoals hieronder gedefinieerd), pro rata hun garantieverplichting tegen de Uitgifteprijs, overeenkomstig de bepalingen en onder voorbehoud van de voorwaarden zoals uiteengezet in de garantie overeenkomst tussen de Garanderende Banken en Royal Imtech (de "Garantie Overeenkomst").

Indien na voltooiing van de Rump Plaatsing de totale opbrengst van de aangeboden en verkochte Rump Aandelen, na aftrek van verkoopkosten (inclusief omzetbelasting), hoger is dan de totale Uitgifteprijs van deze Rump Aandelen (deze opbrengst hierna genoemd de "Meeropbrengst"), dan zal iedere houder van een Inschrijvingsrecht dat niet werd uitgeoefend voor het einde van de Uitoefenperiode, gerechtigd zijn om, behalve zoals hieronder aangegeven, gerechtigd zijn tot het ontvangen van een deel van de Meeropbrengst.

Een dergelijke houder is gerechtigd tot ontvangst van een deel van de Meeropbrengst in geld pro rata het aantal niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten in het effectendepot van de betreffende houder (de "Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht"), maar alleen wanneer dat bedrag meer bedraagt dan EUR 0,01 per niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht. In het geval dat er een Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht beschikbaar is, zal Royal Imtech dit bekend maken door middel van een persbericht. Royal Imtech en de Joint Bookrunners kunnen niet garanderen dat de Rump Plaatsing (indien deze plaats zal vinden) met succes zal worden voltooid. Noch Royal Imtech, noch de Garanderende Banken, noch het Kantoor van Inschrijving, Notering en Betaling, noch enig ander persoon die inschrijving op de Rump Aandelen tracht te bewerkstelligen, kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor het ontbreken van een Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht als gevolg van enige verkoop van Rump Aandelen, of een Rump Plaatsing plaatsvindt of niet.

Tijdschema
Onderstaand tijdschema geeft bepaalde verwachte belangrijke data met betrekking tot de Emissie weer (tijden refereren aan de lokale tijd in Nederland).

Gebeurtenis
Tijd en datum

Registratiedatum
Na het slot van de handel op Euronext Amsterdam, om 17:40 uur op 4 juli 2013

Publicatiedatum Prospectus
4 juli 2013

Aanvang van handel in Gewone Aandelen ex-Inschrijvingsrechten
9:00 uur op 5 juli 2013

Start van de Uitoefenperiode
9:00 uur op 5 juli 2013

Aanvang van de handel in Inschrijvingsrechten
9:00 uur op 5 juli 2013

Einde van de handel in Inschrijvingsrechten
15:00 uur op 18 juli 2013

Einde van de Uitoefenperiode
17:00 uur op 18 juli 2013 (1)

Rump Plaatsing (indien van toepassing)
19 juli 2013 7:30 uur tot uiterlijk 17:30 uur

Verwachte toewijzing van Nieuwe Aandelen
19 juli 2013

Uitgifte, betaling en levering van de Nieuwe Aandelen (de "Sluitingsdatum")
24 juli 2013(2)

Verwachte notering van en aanvang handel in Nieuwe Aandelen op Euronext Amsterdam
9:00 uur op 24 juli 2013

(1) De uiterste datum en/of het tijdstip waarop uitoefeninstructies geldig kenbaar kunnen worden gemaakt, kan eerder zijn dan de datum en/of het tijdstip zoals hierboven vermeld als het einde van de Uitoefenperiode, afhankelijk van de financiële instelling waar de Inschrijvingsrechten worden gehouden.

(2) Financiële tussenpersonen kunnen van de houders van Inschrijvingsrechten die hun Inschrijvingsrechten uitoefenen, verlangen, dat zij betalen op een moment voorafgaand aan de Sluitingsdatum.




Royal Imtech kan de data, tijdstippen en periodes in het hierboven en in het Prospectus vermelde tijdschema te allen tijde aanpassen. Indien Royal Imtech besluit om de data, tijdstippen of periodes aan te passen, zal zij Euronext Amsterdam en de Autoriteit Financiële Marketen ("AFM") informeren, en zal het een persbericht publiceren in Nederland dat tevens op de website van Royal Imtech geplaatst zal worden. Enige andere materiële aanpassing zal worden gepubliceerd middels een persbericht dat tevens op de website van Royal Imtech geplaatst zal worden, en een supplement Prospectus (indien vereist).

Voorwaarden voor de Emissie
Afronding van de Emissie, waaronder de verplichtingen van de Garanderende Banken volgende uit de Garantie Overeenkomst, is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden en conditioneel aan het nakomen van een aantal voorwaardelijke condities zoals uiteengezet in het Prospectus onder "Plan of Distribution".

Meer informatie
Voor meer informatie over de Emissie en Royal Imtech wordt verwezen naar het Prospectus gedateerd 4 juli 2013. Exemplaren van het Prospectus en enig supplement Prospectus (indien van toepassing) kunnen worden geraadpleegd via de website van Royal Imtech op www.imtech.com.

Voor meer informatie kunnen aandeelhouders tevens contact opnemen met hun financiële instelling of de aandeelhouders helpdesk op het volgende gratis Europese nummer: 00800 3814 3814 of mailen naar imtech@georgeson.com.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL