Marktonderzoek toepassing PLA-vezel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/07/2017 11:21
In opdracht van de Eems Dollar Regio (EDR) heeft CropEye een onderzoek gedaan naar mogelijke toepassingen van Poly Lactic Acid (PLA) vezel in de agribusiness. PLA-vezel bestaat uit filamenten van meervoudig gekoppeld melkzuurmoleculen, geproduceerd door melkzuurbacteriën uit plantaardig materiaal. De PLA-vezel is na gebruik industrieel te composteren. Dat wil zeggen actief composteren. In een compostvat of zo in de grond zal de PLA-vezel niet verteren.

Toepassingen als opbind-touw bij opgaande gewassen in glastuinbouw maar ook in buitenteelten (bv. hop) liggen voor de hand. Maar punt van discussie is de meerwaarde ten opzichte van de meerprijs. De oplossing hiervoor ligt in het aanbieden van een totaal assortiment van producten gemaakt van PLA (dus vezel en spuitgiet-werk). Dit zodat een combinatie van functie wel eerwaarde oplevert.

Een voorbeeld van een dergelijk product in de tuinbouw zijn PLA-hoezen voor substraten. Dit is een dubbele folie, waarbij de binnenzijde wordt gecoat met een zetmeelbioplastic. Tussen de coating en de PLA-lagen kunnen meet- en regelstoffen worden toegevoegd, zodat er een slow-release toediening ontstaat. Bij toenemend gebruik van organische meststoffen, plant- en substraatverbeteraars en meer systemische gewasbeschermingsmiddelen is zo’n toepassing interessantBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL