LogicaCMG: 2005 Trading Update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/01/2006 08:57
LogicaCMG heeft de volgende trading update gepubliceerd over de 12 maanden eindigend op 31 december 2005. Alle verwijzingen zijn naar nog niet door de externe accountant gecontroleerde resultaten die zijn gerapporteerd onder IFRS (International Financial Reporting Standards). Zoals eerder aangegeven zal LogicaCMG op 1 maart de jaarresultaten publiceren.

De operationele resultaten voor het jaar als geheel lagen in lijn met de marktverwachtingen en hebben geresulteerd in een significante verbetering in winstgevendheid ten opzichte van 2004 met een autonome omzetgroei van zo’n 5%. De operationele kasstroom in het tweede halfjaar was sterk. Hierdoor was de cash conversion voor het jaar als geheel in lijn met onze verwachtingen.

IT services
In het Verenigd Koninkrijk hebben de hoge productiviteit, effectieve inzet van offshore resources en lagere zogeheten ‘materials’ omzet, zoals verwacht, geresulteerd in een hogere marge in het tweede halfjaar. Nederland had een sterk tweede halfjaar, profiterend van een hogere productiviteit en stabilisering van de inzet van contractors.

Onze bestaande Franse business heeft geprofiteerd van een verbeterende markt en heeft de eerder geplande rationalisatie afgerond. We hebben onze eerste gezamenlijke aanbiedingen met Unilog al gedaan aan klanten in Frankrijk. Dit bevestigt onze mening dat dit een krachtige combinatie is. Duitsland bleef moeilijk, alhoewel de omzet in het tweede halfjaar stabiel bleef ten opzichte van het eerste halfjaar. We blijven billable medewerkers aantrekken in die gebieden waar we groei realiseren. In Iberia bleef de Edinfor Business zich in het tweede halfjaar goed ontwikkelen.

We hebben actief medewerkers aangetrokken met ‘key skills’, met het grootste aantal nieuwe medewerkers op onze lage kosten lokaties over de hele wereld. De mogelijkheid om de recources van deze lokaties in te zetten als onderdeel van onze Global Service Delivery organisatie, ondersteunt door gangbare methodieken, standaarden en processen, is een belangrijke onderscheidende factor in de markt. Vandaag de dag maakt rond de 15% van onze billable medewerkers hier deel van uit, waarvan meer dan 2.000 in onze vestiging in Bangalore.

Wireless Networks
In onze Wireless business bleef er een goede vraag naar de messaging producten met significante upgrades naar op internet gebaseerde technologie en extra capaciteit voor operators in landen in ontwikkeling. Nieuwere technologieën moeten nog consistente, door vraag gedreven groei gaan bereiken, maar investeringen door operators nemen toe op het gebied van IP voicemail, content management en delivery, en intelligent payments. Dit had enige omzetgroei en verdere toename van de operationele marge in het tweede halfjaar tot gevolg.

Accounting items gerelateerd aan de Unilog transactie en de convertible debt
Op 25 Oktober heeft LogicaCMG 32,3% van het uitstaande aandelenkapitaal van Unilog overgenomen door een block aankoop van Unilog’s senior management. Het openbare bod in Frankrijk voor het overgebleven deel van de aandelen ging van start op 21 november en vanaf deze datum was LogicaCMG vrij om aandelen aan te kopen in de markt tegen de maximale biedprijs van EUR 73. Als resultaat hiervan had LogicaCMG, op 31 december 46,8% van Unilog’s aandelenkapitaal in handen, met een gewogen gemiddeld aandelenbezit van 39,0% sinds 25 oktober. Dit bezit zal gerapporteerd worden volgens de equity methode in het geconsolideerde financiële verslag van de Groep over 2005.

De afronding van de overname vond plaats op 13 januari 2006, op dat moment hadden wij circa 96,6% van het aandelenvermogen in bezit, en heeft daarmee geen directe gevolgen voor de operationele resultaten van 2005. Echter, de onderstaande gevolgen op de verlies- en winstrekening van de Groep dienen te worden opgemerkt:

· De impact van de financiering van de transactie verhoogt de netto rente kosten van de Groep met £0,5 miljoen. De hoofd bestanddelen hiervan waren de versnelde amortisatie van de set-up fees gerelateerd aan de voorgaande door-rol krediet-faciliteit en de term loan rente kosten, die gedeeltelijk opwegen tegen de ontvangen rente inkomsten van de rights issue procedure.

· Het aandeel van de Groep in Unilog’s winst na belasting over de periode 25 oktober tot 31 december zal als een aparte post onder de operationele winst getoond worden.

· Het gewogen gemiddelde aantal aandelen voor WPA doeleinden weerspiegelt het bonus element van de rights issue. Het aantal aandelen dat is gebruikt voor de basis WPA 2005 is naar verwachting 898,7 miljoen.

Naast het effect van de financiering van de Unilog transactie, heeft de Groep rentekosten van £0,9 miljoen gemaakt over de 12-maands gerelateerde mark-to market convertible debt van de Groep. Dit in vergelijking met de rente inkomsten van £3,5 miljoen in de eerste helft van het jaar.

In reactie op de trading update voor het jaar als geheel zei Dr Martin Read, de Group Chief Executive, het volgende:

“We zijn zeer verheugd dat we een significante verbetering van de operationele winst in 2005 hebben bereikt. Tegelijkertijd hebben we dit jaar twee belangrijke strategische stappen voorwaarts gezet. Met Edinfor hebben we laten zien dat we een belangrijk outsourcing contract kunnen winnen van onze grootste internationale concurrentie. Met de overname van Unilog hebben we onze schaalgrootte en geografische balans significant verhoogd. Hiermee hebben we een nog sterker platform gecreëerd voor de toekomstige ontwikkeling van onze activiteiten.”
Bron : LogicaCMG




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL